Venstre kræver alle Bornholms offentlige toiletter åbnet igen

15. MAJ 2020 • 09:35 • AF JAKOB-MARSCHNER • GRATIS

Venstre kræver alle Bornholms offentlige toiletter åbnet igen

Alle Bornholms offentlige toiletter skal åbne igen, og det kan ikke gå hurtigt nok. Det mener Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen, der også vil gå langt for at sikre den ekstra rengøring, der måtte blive nødvendig.

"Vi skal som kommune være en god medspiller til erhvervslivet, så rammer og forhold er i orden til turistsæsonen. Tilgængelige offentlige toiletter er en af de opgaver, som kommunen kan sørge for", skriver natur- og miljøudvalgets næstformand Else Merete Knoop (V) i en pressemeddelelse.

"Vores gæster og fastboende skal føle sig trygge i den kommende sæson! Vores gæster skal føle sig velkomne! Derfor nytter det ikke, at for eksempel offentlige toiletter mange steder er lukkede", fortsætter hun.

"Alle offentlige toiletter skal være tilgængelige! Vi undrer os over, at der ikke kan findes en løsning på manglende rengøringspersonale. Der må findes en løsning på den ekstra rengøring", skriver Else Merete Knopp desuden.

Regionskommunen genåbnede 27. april i alt 29 offentlige toiletter, fordelt med ni på Nordbornholm, andre ni på Østbornholm, fem i Aakirkeby og på Sydbornholm og seks i Rønne og resten af Vestbornholm.

Kommunens daværende krisestab forklarede ved den lejlighed, at kravet om ekstra ressourcer til at gøre toiletterne rene var årsagen til, at ikke alle de offentlige toiletter åbnede på én gang. Derfor mangler der stadig nogle stykker, som Venstre nu kræver åbnet igen.

"Der er med de udvalgte toiletter forsøgt at sikre en bred geografisk dækning af øen samtidig med, at der er taget hensyn til, hvor smitterisikoen vil være mindst. På de udvalgte steder er der nemlig gode muligheder for at holde afstand. Toiletterne, der genåbner, er i overvejende grad dem med handicapadgang, oplyste kommunen i en pressemeddelelse den 21. april.

Venstre vil desuden føre kontrol med hvor mange mennesker, der besøger de normalt mest populære turistmål. Ligesom Venstre er parat til midlertidigt "at lave midlertidige afspærringer med vagter for at sikre, at antallet af gæster ikke overstiger det ansvarlige i forhold til Covid-19."

"De steder på øen, som erfaringsmæssigt har flest besøgende, skal have kontrol med antal besøgende. Vi mener, at en kontrol med antal besøgende de populære steder kan komme på tale i højsæsonen", hedder det i pressemeddelelsen fra Venstre.

"Leje af toiletvogne kan måske være en løsning de steder, hvor der er mange køer med besøgende for at tilgodese hygiejne og afstand. Vi er klar over, at det kan koste ekstra ressourcer, men vi mener, at de kræfter, vi bruger som kommune på at være en god medspiller i planlægningen af dette års turistsæson vil få det hele til at glide meget bedre til gavn for hele øen", skriver Else Merete Knoop.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Winni Grosbøll (S).

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.