Tjener mindre – men laver stort overskud trods corona
Bornholmerflyet ankommer til Københavns Lufthavn. Arkivfoto: Berit Hvassum

18. MAJ 2020 • 13:06 • AF RITZAU • GRATIS

Tjener mindre – men laver stort overskud trods corona

Indtjeningen i Københavns Lufthavn har i første kvartal været stærkt påvirket af, at flyselskaberne har fløjet med væsentligt færre passagerer.

Overskuddet i Københavns Lufthavn er i årets første tre måneder endt på 72,2 millioner kroner, svarende til et fald på 72 procent i forhold til året før.

Det viser seneste regnskab fra landets største lufthavn.

Københavns Lufthavn forklarer selv tilbagegangen med lavere omsætning som følge af coronakrisen.

Udbruddet af coronavirus har betydet restriktioner i forhold til at rejse mellem lande, og det er gået hårdt ud over luftfartsbranchen, som har fløjet med færre passagerer.

– I Københavns Lufthavn var der før pandemien dagligt 83.000 rejsende. I dag er der færre end 900, skriver Københavns Lufthavn i regnskabet.

– Luftfartens krise er alvorlig for Danmark, der er afhængig af international tilgængelighed, turisme og handel med resten af verden.

Samlet for første kvartal har passagerantallet i Københavns Lufthavn været 4,8 millioner. Det er et fald på 24 procent sammenlignet med første kvartal sidste år.

De færre passagerer har givet mindre aktivitet og derved færre indtægter for lufthavnen. Omsætningen er faldet med 21 procent til 764,3 millioner kroner i første kvartal.

I øjeblikket er Københavns Lufthavn i gang med at udrulle en større plan, der har fokus på at sikre likviditeten ved at sænke driftsudgifterne og udskyde planlagte investeringer for op mod en milliard kroner i resten af 2020.

Der ses også på mulige reduktioner og konsekvenser for 2021.

Indtil videre har lufthavnen været forskånet for at skulle fyre medarbejdere som følge af coronakrisen. Det er også den fortsatte ambition at prøve at undgå det, fremgår det af regnskabet.

Lige nu er 2200 ud af lufthavnens 2600 medarbejdere på rotation sendt hjem med løn som en del af ordningen omkring lønkompensation.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.