– Det er det også, men det er som sagt det hele værd. Jeg står eksempelvis og karamelliserer æblerne i bornholmsk forårshonning. Så det er besværligt, men til gengæld så stikker det også dybere på den måde, at jeg også føler, at jeg gør noget godt for øen. Jeg synes, at vi har nogle utrolig lækre råvarer herovre, og jeg vil gerne vise øen frem for alle de gæster der kommer til Bornholm. Når jeg siger til folk i butikken, at det er bornholmske råvarer, der er i, er det fordi, jeg vil vise, hvad den egn smager af - fuldstændig ligesom i gamle dage, hvor man jo kun spiste det der var lige i nærheden.
– Hvad er der på den her egn af krydderurter? Hvad er der af bær, frugt og så videre. Det er dens charme. Jeg synes altså, det er det nærværende i det. Og det er jo egentlig også det nærvær, man tager med på bordet. Derfor er jeg også meget betaget af Babettes gæstebud og Karen Blixens ide om, at mad og drikke også er kunst.
Du laver også en snapsevariant, som jeg aldrig har hørt om før – nemlig en snaps med bøgeblade som ingrediens. Det må da være helt utroligt mange blade du skal plukke?
– I år har jeg selv været med ude og plukke bøgeblade til bøgesnapsen, men det er jo altid dejligt at være afsted og være i pagt med naturen på den der måde, og høste det man skal.
Men jeg er meget opmærksom på at passe på den bornholmske natur og gøre noget for øen. Så jeg er meget opmærksom ikke at plukke blade fra enkelte træer, og jeg skifter også område for hvert år.