S og V laver budgetforlig – øvrige partier har forladt forhandlingerne
Venstre har indgået budgetforlig med Socialdemokratiet. Foto: Jacob Jepsen

BUDGETFORLIG | RØNNE | GRATIS
2. SEP 2021 • 10:45

S og V laver budgetforlig – øvrige partier har forladt forhandlingerne

Socialdemokraterne og Venstre er torsdag formiddag blevet enige om kommunens budget for 2022.

De øvrige partier har forladt forhandlingerne efter, at de er blevet præsenteret for et ultimatum om enten at tilslutte sig eller lade være.

– Vi er blevet kylet ud, siger medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF).

– Borgmesteren fortalte, at der var et flertal bag det budget, som han sad med. Der blev spurgt, om der var noget at forhandle om, og der blev sagt nej, siger han.

– Men vi måtte gerne blive og slutte os til det, hvis vi ville, siger Kirstine van Sabben (BL).

– Thomas Thors har lavet en aftale med Venstre. Og når vi andre prøvede at pille ingredienser ud eller føje ingredienser til den aftale, fik vi at vide, at det ikke var muligt, siger René Danielsson.

SF: Aftale for enhver pris

Leif Olsen (SF) gengiver også et forløb, hvor de andre partier fik at vide, at der ikke var noget at forhandle om.

– Jeg spurgte direkte borgmesteren, om hans forslag var fast, eller om det var til forhandling. Så konstaterede Thomas Thors, at der var et flertal for det her forslag, siger han.

– Socialdemokratiet har valgt at ville lave et budgetforlig med Venstre for enhver pris. Og når man ser på, hvad budgetforliget indeholder, er det en høj pris, siger Leif Olsen.

– De seneste tre år har vi været enige om at satse på de små børn og på folkeskolen. Nu går man så ind og sparer på de to. Man tager penge fra udsatte unge, man lukker DASK og fjerner en familierådgiver, siger han.

Også Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) er skuffet.

– jeg blev ikke imødekommet, og jeg fik ingen forslag med. Det havde jeg heller ikke fået, da vi gik hjem i går aftes, men jeg tænkte, at der var en chance, hvis borgmesteren ville være imødekommende. Det var et svært budget for borgmesteren, men jeg synes, at han skulle have inddraget mere, siger han.Flere nyheder