S-formand om meningsmåling: 'Det er uforståeligt'

S-formand om meningsmåling: 'Det er uforståeligt'
Anette Stæhr er ked af, at meningsmålingen giver Socialdemokratiet på Bornholm en historisk lav tilslutning. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
MENINGSMÅLING | BORNHOLM | ABONNENT | 15. OKT 2021 • 14:12
Holger Larsen
Journalist
MENINGSMÅLING | BORNHOLM | ABONNENT
15. OKT 2021 • 14:12

Hårdt arbejde og knofedt skal vende tendensen, siger Socialdemokratiets formand.


– Det er jeg utroligt ked af, og jeg synes, at det er uforståeligt.

Det er de ord, der umiddelbart kommer fra Anette Stæhr, formand for Socialdemokratiet Bornholm, da hun bliver bedt om at kommentere fredagens meningsmåling, foretaget af Jysk Analyse for TV 2/Bornholm.

Her fortsætter socialdemokraterne nedadgående tendens fra de seneste meningsmålinger. Partiet har otte mandater i den nuværende kommunalbestyrelse (S har aktuelt ni medlemmer i kommunalbestyrelsen, men Rebecca Douglas Elleby er valgt for Alternativet).

Meningsmålingen i august spåede socialdemokraterne til syv mandater, ved den næste måling dalede tilslutningen til fem, og ved den nyeste måling, en måned før kommunalvalget, spås partiet af få fire medlemmer af den kommende kommunalbestyrelse.

En halvering af den nuværende repræsentation og en historisk lav tilslutning.

– Vi håber på, at det kan nå at ændre sig til valget, siger Anette Stæhr.

Hvorfor tror du, at I får så dårlig en måling?

– Jeg tror, det skyldes forløbet med budgetforhandlingerne og budgetforliget. Som jeg synes er udmærket, men hvor nogen har råbt ret højt om noget andet.

Vi fortsætter

Hvad skal der ske fra jeres side for at få vendt tendensen?

– Vi fortsætter valgkampen ud fra den strategi, vi har haft hele tiden. Selvfølgelig bliver valgkampen intensiveret fra vores side. Det bliver hårdt arbejde og knofedt. Vi skal ud at forklare vælgerne om tingenes rette sammenhæng ud fra vores perspektiv, siger Anette Stæhr.