– Vores udgangspunkt er jo, at vi i hovedtrækkene har været rigtig glade for den konstituering, som vi har været en del af. Så det vil også være vores udgangspunkt for en forhandling. Men jeg har ikke haft videre drøftelser med hverken de andre partier eller mit eget parti om det, og jeg tænker heller ikke, at vi kommer til det, inden vi har et valgresultat. Socialdemokratiet er jo historisk set et borgmesterparti, så det er jo spørgsmålet, om de ville kunne pege på andre end sig selv i en konstituering, hvor vi sad på flere mandater. Vil de ikke det, så må vi se os om efter andre. For os er det afgørende, at jeg bliver borgmester, så det er, hvad vi går efter. Skulle man tage udgangspunkt i meningsmålingen i går, så er det jo også et ret tydeligt vink med en vognstang, at bornholmerne gerne vil have mig som borgmester.
Er det realistisk, at du ville kunne blive borgmester i en konstituering, der også rummede Socialdemokratiet?
– Jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle kunne gå med til det. Det var ikke en ret stor diskussion om, at vi pegede på dem sidst, så det burde ikke være anderledes, hvis det var den anden vej rundt.
Kunne man forestille sig det scenarie, at man gik uden om midten og samarbejdede med DF, som også står stærkt i meningsmålingerne?
– Rent politisk ville det være en sværere manøvre. Men der er ting, som Dansk Folkeparti peger på, som også er afgørende for at os, at vi får lavet en ny retning på. Det har at gøre med, hvordan kommunen ledes lige nu, hvor vi ønsker mere åbenhed, og at borgerne føler sig mere mødt og hørt. Vi har haft sagen om spærretid, men vi ser også inden for børneområdet, hvor der har været lidt en kultur om at være lidt teflonbelagt, når der kommer kritik. Det er blevet bedre, men vi er bare ikke i mål endnu, og den politik deler vi med Dansk Folkeparti. Når det er sagt er fællemængden i vores politik jo stadig i tråd med Socialdemokratiet og SF.