Projekt lever i bedste velgående trods udsættelse af børnehus
Folkene bag Projekt Nordliv i Allinge arbejder ufortrødent videre, selvom om Socialdemokratiet og Venstre har udsat byggeriet af et børnehus på Nordbornholm, og de har fået en garanti fra de to partier om, at pengene til børnehuset vil blive fremrykket, såfremt der bliver behov for det. Illustration: Keingart Space Activators

UDVIKLING | ALLINGE
23. SEP 2021 • 08:39
Henrik Nielsen
Journalist

Projekt lever i bedste velgående trods udsættelse af børnehus

Budgetaftalen mellem Socialdemokratiet og Venstre udskød etableringen af et børnehus på Nordbornholm. Nu har partierne lovet af fremrykke de kommunale midler, hvis der bliver behov for det.

Der var usikkerhed om Projekt Nordliv i Allinge, da Socialdemokratiet og Venstre i forbindelse med budgetforliget for 2022 valgte at udsætte byggeriet af et børnehus på Nordbornholm. Ifølge formand Carsten Grønning fra Bornholms Idræts & Kulturcenter lever projektet dog i bedste velgående.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Børnehuset indgår i et samlet projekt med udvidelse af Bornholms Idræts & Kulturcenter samt et løft at hele området omkring Cirkuspladsen og Domen.

– Det er et vigtigt projekt for nordlandet, for hele Bornholm, og derfor er det også med stolthed, at vi efter henvendelse til Thomas Thors og Søren Schow kan melde ud, at der fortsat er fuld opbakning til projektet. Aftalen med Socialdemokratiet og Venstre lyder, at hvis vi får brug for pengene inden 2023, vil man fremrykke børnehuset, fortæller Carsten Grønning i pressemeddelelsen.

Engagementet fortsætter

Aftalen fremgår af et brev, som borgmester Thomas Thors (S) og gruppeformand Søren Schow (V) har sendt til Bornholms Idræts- og Kulturcenter og Projekt Nordliv den 16. september.

I det skriver de to politikere:

"Med dette brev ønsker vi at tilkendegive vores fortsatte støtte til projektet, og at budgetforliget ikke ændrer på det kommunale engagement i projektet. Såfremt der bliver behov for at fremrykke de kommunalt budgetterede midler, vil vi støtte op om det".

Opbakning fra fonde

Ved årsskiftet ansatte projektet en fundraiser, som sammen med bestyrelsen i Bornholms Idræts- og Kulturcenter arbejder på at skaffe de penge, der skal til.

Fra en række lokale fonde er det lykkedes at skaffe to millioner kroner, og derudover har Projekt Nordliv tilkendegivelser fra nationale fonde, som gør, at man sammen med midlerne fra regionskommunens børnehusbyggeri nærmer sig 40 millioner kroner.

– Vi glæder os til det videre samarbejde med Bornholms Regionskommune og de embedsfolk, som er på opgaven, og ikke mindst glæder vi os til at skabe noget helt fantastisk til gavn for bornholmerne, fortæller Carsten Grønning.Flere nyheder