Pernille Bülow modtog initiativpris med forsinkelse

Pernille Bülow modtog initiativpris med forsinkelse
Pernille Bülow arbejder med genbrugsglas fra blandt andet medicinalindustrien. Det er medvirkende til, at hendes virksomhed modtog DI Bornholms initiativpris for 2020. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 8. JUN 2021 • 09:33
Henrik Nielsen
Journalist

8. JUN 2021 • 09:33

ERHVERV

Det kan lyde mærkeligt, men mandag uddelte DI Bornholm sin initiativpris for 2020, og den gik til Pernille Bülow A/S for virksomhedens innovative tilgang til bæredygtighed gennem særligt brug af genbrugsmaterialer i produktionen.

– Det imponerer mig altid, hvor mange nye projekter Pernille har gang i. Hun er ikke bange for at gribe nye muligheder, når de opstår, og det betyder, at hendes virksomhed er i konstant udvikling. Det er inspirerende, og jeg glæder mig til at se, hvordan det fortsat vil udvikle sig de kommende år, siger formand Kenn Kjellberg fra DI Bornholm i en pressemeddelelse.

Blod på tanden

Pernille Bülow fortæller, at bæredygtighed er blevet kernen af virksomheden, og at hun ikke kan forestille sig det anderledes. Et eksempel er, at hun for et par år siden modtog en henvendelse fra Novo Nordisk, der ønskede at undersøge, om et overskudsprodukt fra deres produktion af diabetesmedicin kunne genbruges i stedet for at blive deponeret.



Pernille Bülow modtager DI Bornholms initiativpris fra borgmester Thomas Thors og formand Kenn Kellberg fra DI Bornholm. DI Bornholm
 

Ved at eksperimentere og prøve sig frem fandt Pernille Bülow en metode, hvorpå glasset kunne gensmeltes og formes til nye brugsgenstande. Det gav både en stor ordre og blod på tanden i forhold til at udforske og eksperimentere med genbrugsmaterialer.

– Hvis man, i mine øjne, skal klare sig som virksomhed nu og fremover, så er man simpelthen nødt til at tænke og handle bæredygtigt, siger Pernille Bülow i pressemeddelelsen.

Svært at nå

På trods af coronakrisen det seneste års tid har Pernille Bülow A/S manglet hænder. Glaspustere er der ikke mange af, og det tager tid og kræfter at oplære folk. Virksomheden har derfor måtte arbejde både dag og aften for at kunne nå den ønskede produktion.

– Det er et stort problem at skaffe dygtige glaspustere. Vi har måtte hente elever fra glas- og keramikskolen ind om aftenen for at kunne følge nogenlunde med efterspørgslen, og selv med den ekstra hjælp er det svært at nå alt det, vi gerne vil. Jeg håber stadig, at vi en dag kan få en glaspusteruddannelse på Bornholm. Det er en særlig styrke for øen, og jeg tror, vi ville kunne tiltrække folk fra hele verden og samtidig afhjælpe manglen på glaspustere, siger Pernille Bülow.

Initiativprisen skulle have været uddelt i 2020, men på grund af restriktioner og forsamlingsloft har uddelingen været udskudt. Med tildelingen af prisen blev Pernille Bülow A/S også en ud af 18 kandidater til DI's nationale initiativpris.

 


Initiativpris 2020

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som et godt og inspirerende forbillede for andre erhvervsledere.

Det er DI Bornholm, der udpeger den regionale modtager af prisen.

Særligt kriterie for 2020: Virksomheder, der er kommet styrket gennem krisen.

Prisen skulle have været uddelt sidste år, men det måtte udsættes på grund af coronanedlukningen og de dertilhørende restriktioner.