Overskud på højskolen: Et atypisk år med rekordstor vækst i elevtallet

Overskud på højskolen: Et atypisk år med rekordstor vækst i elevtallet
Sidste mandag ankom forårsholdet til Bornholms Højskole, efter at regeringen valgte at give Bornholm en lille forsmag på genåbningen. Foto: Berit Hvassum
| 11. MAR 2021 • 14:03

11. MAR 2021 • 14:03

UNDERVISNING

310.000 kroner på bundlinjen. Det er resultatet efter et 2020, der var præget af coronanedlukning og afslutningen på flere års turbulens på Bornholms Højskole.

Det oplyser højskolens bestyrelsesformand i en pressemeddelelse.

– Vi røber næppe nogen stor hemmelighed, når vi konstaterer, at 2020 på mange måder har været et vanskeligt og forhåbentlig atypisk år for Bornholms Højskole, lyder det fra Steen Colberg Jensen.

Udskiftning på de centrale poster i såvel bestyrelse som administration prægede den første del af 2020. Steen Colberg Jensen overtog posten som bestyrelsesformand efter Knud Andersen, og daværende forstander Allan Gardersøe blev afløst af Niels Glahn.

Tid til at se fremad

I løbet af sommer og efterår blev skolens økonomi og administration endevendt samtidig med, at den nye ledelse indførte en række nye forretningsgange.

Overskuddet på 310.000 kroner er et markant vendepunkt i skolens historie, lyder det i pressemeddelelsen, som udsendes ti dage efter, at forårsholdets elever endelig fik lov til at fylde højskolen med liv.

Nu er det tid til at se fremad og tænke strategisk, fortæller Steen Colberg Jensen

– Bestyrelsen har igangsat et udviklingsarbejde med henblik på at ændre skolens profil og tiltrække flere elever på især de lange kurser. Det er lykkedes, konkluderer formanden.

Det største hold i historien

Og de gode tendenser fortsætter. Rejserestriktionerne har forhindret mange unge i at rejse udenlands, hvilket er resulteret i et overordentligt stort forårshold på 67 elever.

– Det er det største i højskolens historie, oplyser Steen Colberg Jensen.

Derudover er der allerede indskrevet over 30 kursister på efterårsholdet, ligesom der er flere, der har sikret sig pladser på næste års forhårshold.

Nu starter genopnygningen

Fremgangen i 2020 og udsigten til flere elever i de kommende år har tændt et håb hos ledelsen på Bornholms Højskole.

– At vi trods et kriseår med små elevtal og coronanedlukning kommer ud af året med et overskud, giver et godt afsæt for yderligere udvikling af skolen i de kommende år, lyder det fra formand Steen Colberg Jensen, der viderebringer en dybfølt tak til skolekredsen, lokale fonde og samarbejdspartnere, der har støttet højskolen i det forgangne år, samt ikke mindst højskolens forstander og medarbejdere.

Senere på foråret vil højskolens ledelse række ud til lokale virksomheder og private personer, der via sponsorater og skolekredsmedlemskaber vil kunne medvirke til at skabe trygge rammer for fortsat vækst på Bornholms Højskole.

– Den positive udvikling vi ser nu, ser jeg som et perfekt udgangspunkt for at starte opbygningen af en solid og sund højskole sammen med resten af Bornholm, lyder det afsluttende fra formanden.