Højskolen har fundet ny forstander, som er vokset op på skolen

Højskolen har fundet ny forstander, som er vokset op på skolen
Arkivfoto: Berit Hvassum
SKOLE | ALMINDINGEN | 5. AUG 2021 • 08:42
Henrik Nielsen
Journalist
SKOLE | ALMINDINGEN
5. AUG 2021 • 08:42

Bornholms Højskole har fundet ny forstander.

Det bliver Solveig Thorborg, som tiltræder den 1. oktober.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Solveig Thorborg er uddannet cand.mag. i kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og RUC. Hun kommer fra en stilling som leder af Salaam Film og Dialog gennem 18 år.

Den kommende forstander kender højskolen særdeles godt, idet hendes forældre, Karsten og Bente Thorborg, var forstanderpar gennem 18 år, så hun er vokset op på højskolen og har den under huden. 

– Jeg ser frem til at begynde som forstander for Bornholms Højskole. Jeg har jo fulgt højskolen gennem mange år på afstand og glæder mig over, at skolen nu er i god gænge med fyldte hold. Jeg ser frem til at stå i spidsen for højskolen og sammen med personale og bestyrelse udvikle skolen yderligere, så den fortsat er et kvalitetstilbud til unge og ældre på både lange og korte kurser. Ikke mindst glæder jeg mig til at åbne skolen for lokalsamfundet med folkeoplysende arrangementer, siger Solveig Thorborg i pressemeddelelsen. 

Bestyrelsesformand Steen Colberg Jensen ser frem til at samarbejde med skolens kommende forstander.

– Bestyrelsen er glad for, at Solveig Thorborg med sit grundlæggende kendskab til højskolen og sin ledelses- og undervisningserfaring indtager positionen som forstander for Bornholms Højskole. Vi ser frem til, at Solveig Thorborg fortsætter og udbygger den gode udvikling, som skolen er inde i, og vil sætte sit præg på denne, siger han i pressemeddelelsen.