– I 2030 hedder formanden for Bornholms Højskole næppe Steen Colberg Jensen, men højskolen skal være en aktiv del af det bornholmske samfund. Stedet man tager hen og lytter, taler, diskuterer, synger, danser. Og højskolen skal ud på øen. Bruge naturen, deltage i Folkemødet, spille aktivt sammen med foreninger og kunst-, kultur- og erhvervsliv. Det er en selvfølge for enhver at være medlem af Bornholms Højskoles skolekreds, som kun koster 100 kroner om året.
Nu skal I snart sige farvel til den midlertidige forstander Niels Glahn, som vil vende tilbage til sit otium sammen med sin kone Bente. Hvad har du lært af ham, mens han har siddet i forstanderstolen?
– At kendskab til højskoleverdenen er afgørende. At netværk betyder rigtig meget for at være på omdrejningshøjde i den verden. Men det kan i øvrigt godt gå hen og blive et meget langt svar, så jeg vil koge det ned til, at det meste jeg ved om højskole, har jeg lært af Niels.
Hvorfor er du overhovedet i højskolens bestyrelse. Du har jo dit tømrerfirma og en politisk karriere bag dig. Synes du ikke, du har givet nok til lokalsamfundet. Så hvorfor ikke bare slappe af i weekenden. Måske spille lidt golf eller hoppe i noget lycra-tøj og køre Almindingen flad på mountainbike?
– Jeg er i højskolens bestyrelse, fordi Knud Andersen opfordrede mig til det, og jeg er glad for, at jeg takkede ja til at stille op ved generalforsamlingen 2019. Jeg har fuldt op at gøre i SCJ Byg og mange spændende kunder, både lokale og deltidsbornholmere. Jeg bruger faktisk en del af min fritid på at være klædt i lycra og løbesko, og jeg planlægger at sætte et hus på en grund på Island, som vi lige har købt. Så det er ikke opgaver, jeg mangler. Men jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at der var meget arbejde forbundet med at sidde i kommunalbestyrelsen og være viceborgmester, så jeg har god træning i at forberede mig til møder sent om aftenen eller tidligt om morgenen.