'I fremtiden vil jeg gerne arbejde med vindmøller'

'I fremtiden vil jeg gerne arbejde med vindmøller'
Magnus Norðoy Lind. Privatfoto
| ABONNENT | 7. JAN 2021 • 06:59
Af:
redaktionen
| ABONNENT
7. JAN 2021 • 06:59
DAGENS NAVN: Magnus Norðoy Lind fra Hasle studerer til maskinmester og håber at komme til at arbejde med vindmøller.

Du er født på Færøerne, hvor du boede i de første syv år af dit liv. Hvordan hænger det sammen?

– Min far, der er bornholmer, flyttede derop for at arbejde på forsvarets radarbase. Min mor, der er fra Færøerne, arbejdede på basens kontor, og så løb de to ind i hinanden. Da man begyndte at skære ned på bemandingen på stationen, flyttede vi til Bornholm.

Du blev htx-student fra Campus Bornholm i 2016. Hvad har du lavet derefter?

– Jeg tog et sabbatår, hvor jeg først var ude at rejse, og bagefter arbejdede jeg på Færgen, først som check-in assistent og bagefter med catering, både i mit sabbatår og sommeren efter.

– Jeg flyttede til Lyngby, hvor jeg startede på diplomingeniørstudiet på elektroteknologi. Men jeg fandt ud af, at det med at læse til ingeniør var for teoretisk for mig. Jeg skiftede over til maskinmesteruddannelsen, og det har jeg været tilfreds med.

– Jeg har været i gang med uddannelsen i lidt over halvandet år. Jeg har først været i ni måneder på værkstedsskole med projekt og teori og derefter ni måneder i praktik på Bornholmslinjen. Jeg var på Hammershus, hvor jeg primært sejlede på Sassnitz.

Hvordan var det at være i praktik på Hammershus?

– Det var superfedt og meget lærerigt.

Hvor lang er maskinmesteruddannelsen?

– Det kommer lidt an på, hvilken baggrund man kommer med. Når man som jeg kommer med en studentereksamen, skal man på værkstedsskole først i halvandet år, og derefter skal man tage det, der svarer til en bachelor. Så for mit vedkommende bliver det fire et halvt år.

Hvad er dit mål med uddannelsen?

– Jeg står på to ben i øjeblikket. På den ene side vil jeg gerne ud at sejle i en periode. Både fordi det er spændende at komme ud at se verden, og der er gode penge i det. Så det vil være en god start på arbejdslivet. Men jeg vil i fremtiden også gerne arbejde med vindmøller. Uddannelsen er meget bred, og det var også en grund til, at jeg valgte den.

Hvordan er det at studere i en coronatid?

– Jeg var så heldig, at jeg startede min praktik i marts. Der har selvfølgelig været nogle restriktioner med mundbind og så videre. Men jeg har ikke været så begrænset, som mine medstuderende på andre årgange, hvor der har været fjernundervisning, holdopdeling med videre. Jeg har ikke haft corona tæt inde på livet, så jeg har været lidt heldig. Jeg starter først på næste semester til februar.

Arbejder du ved siden af?

– Nej, jeg prioriterer uddannelsen, men jeg har planer om at søge ind som sommerafløser på Bornholmslinjen. Jeg har cateringerfaring fra tidligere, og da jeg lige har været i praktik, har jeg alle certifikater og beviser. Det kunne være fint at komme tilbage til "min egen færge", Hammershus, hvor jeg kender stort set hele besætningen.

Hvad laver du i din fritid?

– Mange af mine kammerater fra htx på Bornholm bor også på DTU Campus, ligesom jeg gør. Så jeg hænger stadig ud med mange af mine gamle venner. Jeg kan godt lide at cykle og læse bøger, og før corona var jeg glad for at være med i sociale arrangementer, som der var mange af på DTU.

Du har lige fået et legat fra Hasle Turist- og Erhvervsforening – hvordan gik det til?

– Min farfar havde læst om legatet i avisen. Jeg søgte uden de store forventninger, men jeg er superglad for at have fået legatet. Jeg brugte nogle af pengene til de sidste julegaver og resten går ind i budgettet.

 
 

Magnus Norðoy Lind

23 år.

Født i Torshavn på Færøerne, har boet i Hasle fra han var 7-19 år.

Har gået i skole i Hasle og Allinge (overbygningen).

Htx-student fra Campus Bornholm i 2016.

Studerer til maskinmester på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Har en kæreste.