Nye sommerhusgrunde afsat inden de blev sat til salg

Nye sommerhusgrunde afsat inden de blev sat til salg
Frennebakken. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 8. APR 2021 • 18:21
| ABONNENT
8. APR 2021 • 18:21

UDSTYKNING

Sommerhusområdet i Svanekes sydlige udkant med tilkørsel fra Kirkevangen og Duebakke bliver nu udvidet med et nyt sommerhusområde på Frennebakken, og der er allerede stor interesse for området, udtaler Henrik Søby fra den lokale borgerforening, Svanekes Venner.

Det bekræfter den ene af ejerne:

– Der er købere til alle grunde, og der er stadig mange, der spørger, siger Anders Malmgren-Hansen fra Svaneke.

Han ejer størstedelen af grunden, mens Finn Harild fra Frennegaard ejer en mindre del.

De to gik i 2019 sammen om at anmode kommunen om at udarbejde en lokalplan for området. Anders Malmgren-Hansen er arving til den lokale kunstner "Smil" Emil Malmgren-Hansen, der gik bort i august 2020.


Grafik: Christina Skovmose

Skal fremstå harmonisk

Den nye lokalplan, der har været i offentlig høring i to omgange, blev endeligt vedtaget af kommunalbestyrelsen i februar 2021.

Lokalplanen giver mulighed for at bygge 15 sommerhuse og indeholder blandt andet bestemmelser om mindste grundstørrelse, samt bestemmelser om bygningernes udseende.

De nye sommerhuse skal ifølge den nye lokalplan tilpasses de tilstødende to sommerhusområder Duebakken og Svanebakken, så det samlede sommerhusområde vil fremstå som en harmonisk helhed med træhuse og røde tegltage og ens fastsatte facadefarver.

Tæt på Hulle Havn

Herudover har man vedtaget, at adgang til området sker via Aarsdalevej og ikke via de eksisterende sommerhusområder. Tilkørselsvejene i den oprindelige plan gav nemlig anledning til bekymring, fortæller Henrik Søby fra Byforeningen Svanekes Venner.

– Vi var ikke meget for planen om at lave tilkørsel fra Svanebakken og Duebakken, fordi man i forvejen taler om, at de små veje i området omkring Kirkepladsen er overbelastede, siger Henrik Søby.

Adgang til det nye sommerhusområde lægges derfor sydfra med indkørsel fra Aarsdalevej over for Hjemstavnsbyen.

Der er havkik fra de fleste grunde, oplyser Anders Malmgren-Hansen.

Grundene, der ligger i gåafstand fra bymidten, havnen og Hulle Havn, er endnu ikke byggemodnede, fortæller sælgerne. Men de kommende ejere er utålmodige, og håbet er, at der kan skrives betingede slutsedler snart, og at byggeriet kan påbegyndes inden sankthans.