Nyansatte mangler plads på Ullasvej og i Tejn
Bygningerne på Snorrebakken benyttes ikke for tiden. Foto: Jens-Erik Larsen

19. JAN 2021 • 17:23 • AF JAKOB NØRMARK • GRATIS

Nyansatte mangler plads på Ullasvej og i Tejn

KOMMUNALT

Der er flere presserende grunde til, at der skal træffes en beslutning om administrationens fremtid netop nu. Der mangler nemlig plads til mange medarbejdere i de nuværende rammer, fordi kommunalbestyrelsen ved efterårets budgetforhandlere valgte at ansætte flere byggesagsbehandlere og planmedarbejdere, ligesom udviklingsafdelingen blev oprustet.

Der mangler i alt cirka 14 arbejdspladser fordelt på syv pladser hos Udvikling, HR og Jura på Ullasvej i Rønne samt syv pladser hos Byg og Plan i Tejn.

"Det betyder, at der hurtigt skal findes en løsning," skriver administrationen i sagsfremstillingen.

Bygningerne på Snorrebakken benyttes ikke for tiden. Der er "en åben byggesag, der ikke gør det muligt at flytte ind på nuværende tidspunkt", skriver administrationen.

Den åbne byggesag knytter sig til kontroversen om renoveringen, der blev standset, da det stod klart for embedsværket, at det ikke var umuligt at overholde byggelovgivningens krav til ventilationsanlægget med det oprindelige budget på 7,6 millioner kroner, som kommunalbestyrelsen havde afsat i 2018. Der var mistanke om, at kommunens ledelse forsøgte at snige renoveringen igennem uden om politikerne, og sagen fik René Danielsson (DF) til at melde kommunen til politiet. Bornholms Politis efterforskning blev henlagt i december 2020.

For at kunne komme videre på Snorrebakken er det nødvendigt for kommunen at lukke den aktuelle byggesag og igangsætte en ny, der alene vedrører lokaler i den tidligere administrationsbygning på uddannelsescentret. Lige nu arbejder embedsværket på at afklare, hvad det vil kræve og koste at gøre de tidligere administrationslokaler klar til indflytning på en måde, hvorpå de gældende arbejdsmiljøregler kan overholdes.

Hvis administrationslokalerne kan tages midlertidigt i brug, vil det kunne løse pladsproblemerne på både Ullasvej og i Tejn. Medarbejderne vil dog skulle flytte igen, når Snorrebakken sættes i stand. Ejendomsservice vurderer dog, at flytningen til den tid kan blive intern omrokering på Snorrebakken, da renoveringen kan tilrettelægges i forskellige faser.

I februar eller marts kommer kommunalbestyrelsen til at tage stilling til den midlertidige indflytning.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.