Ønsket om at genindføre de lokale traditioner vil også kunne ses på råvarerne. Fødevarerne skal indsamles fra de lokale. Figner, svampe, persille, kartofler, og hvorfor ikke også blomster?
– Vi vil gerne købe lokalt, hvor vi kan. Nogle gange kan der være en tendens til at iværksætteriet bliver lidt fremmedgørende for bornholmerne. Men virkeligheden er jo, at der er rigtig mange bornholmere, der render rundt derhjemme og er madnørder og havenørder. Hvis man kunne åbne andre bornholmeres øjne for det, kunne det være spændende, siger Christine Bredahl.
Hun lover, at der også bliver tænkt på de tynde københavnere, der går meget op i bæredygtig mad i den moderne version af begrebet.
– Ja, vi har en vegetarret. Nu, mens der er nye kartofler, laver vi en tærte med nye kartofler og syltede tomater og spinatsalat. Og værtsskabet er i højsædet, så man kan altid række en finger i vejret og sige: kunne man finde ud af noget med mig?