Mikkeller brygger festivaløl i Tejn

Mikkeller brygger festivaløl i Tejn
Arkivfoto: Klaus Holsting
| ABONNENT | 4. MAR 2021 • 17:15
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
4. MAR 2021 • 17:15

Når Mikkeller til efteråret slår dørene op til bryggeriet årlige ølfestival bliver det med en specialøl, der er brygget på Bornholm, specielt til lejligheden.

Den specialfremstillede øl er et fast tilbagevendende indslag PÅ ølfestivalen, og til årets festival skal den brygges på Penyllan Bryggeri i Tejn.

Specialbrygget bliver til i et samarbejde mellem Mikkel Bjergsø, som ejer Mikkeller, og Christian Skovdal Andersen, der står bag mikrobryggeriet Beerhere, som holder til hos Penyllan på Tejn Havn.

Christian Skovdal Andersen har tidligere været en af nøglepersonerne bag den nu lukkede Ølfabrikken.

De to erfarne bryggeres ambition er, at samarbejdet skal munde ud i en hybrid mellem de to bryggeres mest berømte og ikoniske øl: Mikkeller Beer Geek Breakfast og Ølfabrikken Porter.

Den 5. og 6. marts vil der i anledning af samarbejdet være åbent på bryggeriet på havnen i Tejn. Her vil der være mulighed for at hilse på de to bryggere og for at smage på fire Mikkeller øl, der ikke tidligere har været serveret på Bornholm.

Ølfestivalen MBCC (Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, red.) holdes i Øksnehallen i København den 22. og 23. oktober.