Michael Møller om sine planer for Christianshøjkroen: 'Til frokost kommer der en skovplatte som i gamle dage'

Michael Møller om sine planer for Christianshøjkroen: 'Til frokost kommer der en skovplatte som i gamle dage'
Michael Møller kommer til at servere stegt flæsk med persillesovs og andre klassiske kroretter på spisestedet midt i Almindingen. Foto: Jens-Erik Larsen
Lørdag 10. april 2021 • 20:40
Af:
Jakob Nørmark
Lørdag 10. april 2021 • 20:40

Den nye forpagter af Christianshøjkroen er lørdag formiddag rullet ud i Almindingen i sin blå Jaguar for at låse Kyllingemoderen op for revyholdet, der skal optræde i træsalen til sommer.

Til den tid har Christianshøjkroen forhåbentlig forlængst slået dørene op (man ved jo aldrig i disse coronatider?) til en sæson, hvor mad og priser bliver lidt anderledes, end hvad frokostgæsterne i skoven har været vant til.

– Jeg kunne forestille mig, at det bliver sidst i maj, siger Michael Møller om åbningsdatoen.

Han hilser på Bornholms Tidende uden for hovedindgangen til det traditionsrige spisested og giver os en hurtig rundtur i restauranten.

Overskriften på det nye koncept, som forretningsmanden har planlagt sammen med sin køkkenchef og restaurantchef, er "kromad".

– Det bliver klassikere, sådan noget som stegt flæsk og persillesovs. Og til frokost kommer der en skovplatte som i gamle dage, forklarer Michael Møller.

Er du kommet her meget, da du var yngre?

– Ja, det er jeg faktisk. Man har jo kunnet få rigtig god mad her.

Hvorfor fortsætter du egentlig ikke med samme gourmetkoncept som de tidligere forpagtere af kroen?

– Troels og Daniel laver skidegod mad, og jeg synes ikke, det giver mening at videreføre deres koncept. Så vi laver vores eget.

Nummer fire

Forleden underskrev Møller en femårig forpagtningsaftale med Naturstyrelsen, der ejer bygningerne. Det krævede to budrunder at finde forpagteren. Christianshøjkroen bliver det fjerde spisested i, hvad der er ved at udvikle sig til en lokal koncern. Michael Møller driver i forvejen Brohuset på Hammershus Besøgscenter og restauranterne Gudhjem Mølle og Høiers Café i Allinge.

Derfor bliver der ikke brug til en decideret restaurantchef og køkkenchef til Christianshøjkroen.

– Du skal forestille dig, du har en avis med hovedkontor og nogle lokalafdelinger, forklarer Michael Møller med en pædagogisk forståelse for, hvem han taler med.

– Vi mangler noget personale til. Vi har forberedt os lidt, men der skal mange folk til, siger han.

Indenfor har Christianshøjkroen gennemgået en renovering i løbet af vinteren, og et stort lager er blevet opført ved siden af hovedbygningen. Der er nye varmepumper på vej, og næste efterår skal vinduerne i restauranten udskiftes.

Jagttrofæerne på væggene og alle møblerne har de tidligere forpagtere taget med sig, så Michael Møller skal i den kommende tid skaffe nyt interiør.

– Det er fint nok, for så kan man få noget nyt, som passer ind til det koncept, vi har.

Christianshøjkroens tilbagevenden til det mere folkelige køkken er ikke det eneste punkt, hvor nostalgikeren kommer frem i Michael Møller. Han ser også gerne, at kroen igen kan blive et samlingspunkt for jægerne i forbindelse med premieren på bukkejagten 16. maj.

Det bliver lokalerne dog næppe klar til i år, bemærker den driftige restauratør, men mon ikke der venter mange andre festlige frokoster forude.



FÅ ABONNEMENT