Bæredygtighed og økonomi
Også ude i verden, hvor i sælger de fleste af jeres produkter, er det vigtigt for mange forbrugere, at den virksomhed, de f.eks. køber ost og smør fra, har en bæredygtig og miljøvenlig produktion og profil. Kan disse sager risikere at ramme jer økonomisk?
"Der er en risiko for det. Vi har mange kunder, der har fokus på miljøet. Sagerne har medført afvigelser/anmærkninger i vores interne kvalitetsprogram, hvoraf det fremgår, hvad der er sket, og hvad vi har gjort. Disse afvigelser/anmærkninger vil indgå ved eksterne kundeaudits, som vi har flere af hvert år. Så kan kunderne vurdere, om vi har gjort det godt nok."
Har mejeriet planer om at skabe en grøn og bæredygtig profil – og hvordan vil I i givet fald gøre det?
"Mejeriet arbejder hele tiden på at producere mere bæredygtigt. Herunder på at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer ved bl.a. at anvende varmepumper. Mejeriets overskudsvarme anvendes i produktionen. Der er fokus på emballagetyperne, hvor der arbejdes for at øge andelen af genanvendt plast. Dette er dog ikke en let proces, da der er store krav til emballagens barriereevne og dermed produktets holdbarhed og i sidste ende madspild," skriver direktør Per Olesen, Bornholms Andelsmejeri, til Bornholms Tidende.