Leder af værestedet: 'Der er medarbejdere til stede, hvis nogen har brug for støtte'

Leder af værestedet: 'Der er medarbejdere til stede, hvis nogen har brug for støtte'
Foto: Jacob Jepsen
POLITI | BORNHOLM | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 16:24
POLITI | BORNHOLM | ABONNENT
21. SEP 2021 • 16:24

Brian Rønn Nielsen er lige nu efterlyst af Bornholms Politi, fordi han formodentligt stod bag et voldsomt knivoverfald på Fabriksvej 20 i Rønne mandag eftermiddag. Her stak han angiveligt offeret med en kniv, hvorefter han flygtede på cykel. Brian Rønn Nielsen og offeret bor i samme kompleks på Fabriksvej 20, fortæller Henrik Schou, der er efterforskningsleder hos Bornholms Politi.

Offeret har siden mandag været i kritisk tilstand og er sidenhen overført til traumecenteret på Rigshospitalet, hvor han stadig er i kritisk tilstand, oplyser Henrik Schou.

Ved Fabriksvej 20 ligger også et værested for udsatte borgere, hvoraf flere af brugerne af værestedet også bor i lejlighederne. Men selvom politiet oplyser at overfaldsmanden og offeret boede over værestedet, har det som sådan intet med værestedet at gøre understreger leder for værestedet og leder af misbrugsbehandling hos Bornholms Regionskommune, Hanne Ulrich.

Lederen af misbrugsbehandlingen og center for forebyggelse Hanne Ulrich fortæller, at det er forkert, når det i medierne er påtalt, at det voldelige knivoverfald fandt sted på værestedet.

– Til trods for, at overfaldet er sket i umiddelbar nærhed af værestedet, så har det intet med værestedet at gøre. I de 22 år som værestedet har eksisteret, har der mig bekendt aldring været konflikter af en sådan karakter, at det har været behov for at tilkalde politiet.

Dog vil Hanne Ulrich ikke svare på, om de to involverede har benyttet sig af værestedet. Hun fortæller dog, at efter den voldsomme episode vil personale yde støtte til beboere ved værestedet og brugere af værestedet, hvis de har brug for det.

– For beboerne på Fabriksvej 20 a og b og andre, der måtte have brug for støtte til at fordøje gårsdagens hændelse, kan jeg oplyse, at der er medarbejdere til stede på værestedet i dag og de kommende dage.