Karsten Rømer får pris for særlig indsats

Karsten Rømer får pris for særlig indsats
Brugsuddeler Karsten Rømer. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 17. JUN 2021 • 08:33
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
17. JUN 2021 • 08:33

ERHVERV

Formanden for Super Brugsen i Hasle, Kurt Brunk Hansen, havde fundet på et påskud for et møde med brugsuddeler Karsten Rømer onsdag eftermiddag, for det var nemlig vigtigt at sikre sig uddelerens tilstedeværelse.

Danmarks Leder Organisation (DLO) mødte nemlig op for at overraske Karsten Rømer med Årets Skulderklap. Det er en pris, som gives til ansatte og folkevalgte, der i årets løb – eller over flere år – har gjort sig bemærket med en særlig indsats i brugsbevægelsen.

Karsten Rømer modtager skulderklappet for det engagement, den energi og den tid, han lægger i brugsen i Hasle og i brugsbevægelsen, skriver DLO i en pressemeddelelse. DLO-direktør Jens Wiederholdt Larsen satte flere ord på ved overrækkelsen:

– Karsten, du er og bliver Brugs-menneske med stort B, Forenings-menneske med stort F og Uddeler med stort U. Derfor står vi her i dag.

Uddeler i 42 år

Karsten Rømer, der snart fylder 64 år, har været brugsuddeler i 42 år. Først i 12 år i Rutsker og siden 1991 i Hasle.

Han er formand for uddelerkredsen på Bornholm, næstformand for Uddelerforeningen, medlem af DLO’s bestyrelse og sidder i Coops landsråd. Herudover driver han en flot butik i Hasle, som aldrig har klaret sig bedre, fremgår det af pressemeddelelsen.

– Som kredsformand var han med til at samle kollegerne, da nye discountkæder planlagde at komme til øen og dermed truede eksistensgrundlaget for Dagli' Brugsen i de mindre lokalsamfund. Dengang rykkede øens Kvickly-varehuse, Super Brugser og Dagli' Brugser sammen om Bornholm, fremhæves det i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Karsten Rømer kæmper gerne for at sikre en stabil varelevering til øens Coop-butikker, arrangerer fælles julefrokost for Coop-medarbejdere på øen og rækker ud med hjælp, hvis en kollega har brug for det, skriver DLO.

Det er dog jobbet som uddeler i Hasle, der fylder mest i Karsten Rømers hverdag:

– Vi er mange, der sætter pris på dig. Du er hjertevarm, venlig, fræk og lun. Det mærker kunder, medarbejdere og medlemmer i Super Brugsen Hasle. Din indsats kan ses af resultaterne, slutter Jens Wiederholdt Larsen.


DLO

Danmarks Leder Organisation er en overordnet organisation for forretningsmæssige ledere, ledende medarbejdere og overordnede funktionærer, som er ansat i brugsforeninger og Coop-ejede butikker, på lagre og distributionscentre samt Coop Servicekontor.

Årets Skulderklap overrækkes hvert år til to personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for brugsbevægelsen.