Justitsminister har tiltro til svensk politi: 'Det er selvsagt vigtigt, at stenkastene bliver efterforsket grundigt'
Justitsminister Nick Hækkerup ser med stort alvor på stenkastene langs E65. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller

STENKAST | SKÅNE | GRATIS
3. AUG 2021 • 13:33
Henrik Nielsen
Journalist

Justitsminister har tiltro til svensk politi: 'Det er selvsagt vigtigt, at stenkastene bliver efterforsket grundigt'

Stenkast mod biler skaber en ekstremt farlig situation og kan være decideret livsfarligt for personerne i bilen og for omgivelserne. Derfor ser justitsminister Nick Hækkerup (S) med stort alvor på stenkast mod danske biler i Sverige.

Det skriver han i et svar til Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, som har spurgt til ministerens holdning til de gentagne stenkast mod danskregistrerede biler i Sverige.

"Det er selvsagt vigtigt, at stenkastene bliver efterforsket grundigt, og at gerningsmanden eller gerningsmændene blive pågrebet og stillet til ansvar for deres handlinger", skriver Nick Hækkerup.

Peter Skaarup spørger også, om justitsministeren mener, at regeringen har levet op til løftet om et samarbejde med den svenske regering i sagen.

Det gør han.

Nick Hækkerup har selv været i kontakt med den svenske justitsminister for at understrege alvoren af situationen.

"På samme måde har statsministeren drøftet alvoren af sagen med den svenske statsminister. Udenrigsministeriet har desuden også haft kontakt med svenske myndigheder", fortæller Nick Hækkerup.

Han gør det klart, at han på baggrund af dialogen med de svenske myndigheder har tiltro til, at de svenske myndigheder tager hver enkelt sag meget alvorligt og sætter markant ind for at efterforske og opklare disse stenkast.

"Sådan skal det selvfølgelig også være, da såvel danskere som svenskere skal kunne færdes sikkert i trafikken i hinandens lande", lyder der fra justitsministeren, som finder stenkastene dybt forkastelige og tager afstand fra handlingerne.Flere nyheder