Peter Juel-Jensen til justitsministeren: Har Danmark tilbudt at hjælpe Sverige?
Peter Juel-Jensen (V) har fået Folketingets retsudvalg til at stille seks spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup, blandt andet om dusør for oplysninger om stenkastene langs E65. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

STENKAST | KØBENHAVN | GRATIS
27. JUL 2021 • 07:42
Henrik Nielsen
Journalist

Peter Juel-Jensen til justitsministeren: Har Danmark tilbudt at hjælpe Sverige?

Når justitsminister Nick Hækkerup (S) møder på arbejde, ligger der hele seks spørgsmål fra folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) på hans skrivebord. Alle seks spørgsmål handler om de stenkast, som i den seneste tid har været rettet mod danske biler, der kører igennem Skåne på motortrafikvejen E65 mellem Ystad og Malmø.

Peter Juel-Jensen vil blandt andet gerne vide, om ministeren eller den danske stat overvejer at udlove en større dusør til den, der kan bidrage med de nødvendige oplysninger, således at stenkasteriet stopper.

Justitsministeren bliver også spurgt, om han overvejer et besøg på vejstrækningen sammen med sin svenske kollega, og om et sådant besøg ville kunne fremme en snarlig pågribelse af de skyldige, og/eller fremme yderligere svensk opmærksomhed.

I et tredje spørgsmål skriver Peter Juel-Jensen, at det efterhånden er en gængs bornholmsk opfattelse, at man fra svensk side ikke benytter det samme antal mandetimer, som ved begyndelsen af indsatsen mod stenkasteri i slutningen af juni, og det bornholmske folketingsmedlem vil gerne vide, om justitsministeren genkende dette billede.

Nick Hækkerup bliver også spurgt, om han har tilbudt sin svenske kollega hjælp fra Danmark, således at det igen bliver sikkert at rejse mellem Danmark og Bornholm.

Et femte spørgsmål tager afsæt i, at ministeren ifølge den bornholmske dagspresse har været i kontakt med sin svenske kollega vedrørende stenkast mod danske biler i Sverige. I den forbindelse vil Peter Juel-Jensen gerne vide, hvordan ministeren har fulgt op på dette, da stenkasteriet jo forsætter.

Endelig spørger Peter Juel-Jensen Nick Hækkerup, hvilke gode råd han har til rejsende gennem Sverige til Bornholm, eller den anden vej, således at man er bedst beskyttet mod stenkast.

Spørgsmålene er formelt stillet af Retsudvalget efter ønske fra Peter Juel-Jensen, som ikke selv er medlem af udvalget.


Spørgsmålene

• Det er efterhånden en gængs bornholmsk opfattelse, at man ikke fra svensk side benytter det samme antal mandetimer, som ved begyndelsen af indsatsen mod stenkasteri i ultimo juni – kan ministeren genkende dette billede?

• Hvilke gode råd har ministeren til rejsende gennem Sverige til Bornholm, eller den anden vej, således at man er bedst beskyttet mod stenkast?

• Overvejer ministeren/den danske stat at udlove en større dusør til den, der kan bidrage med de nødvendige oplysninger, således at stenkasteriet stopper?

• Overvejer ministeren et besøg på vejstrækningen og ville et sådant besøg, med begge justitsministre fra begge lande, kunne fremme en snarlig pågribelse af de skyldige, og/eller fremme yderligere svensk opmærksomhed?

• Har ministeren tilbudt sin svenske kollega hjælp fra Danmark, således at det igen bliver sikkert at rejse mellem Danmark og Bornholm?

• Det fremgår at den bornholmske dagspresse, at ministeren har været i kontakt med sin svenske kollega vedr. stenkast mod danske biler i Sverige – hvordan har ministeren fulgt op på dette, da stenkasteriet jo forsætter?Flere nyheder