'Jeg skulle finde en ny sti at gå, og det har jeg gjort'

'Jeg skulle finde en ny sti at gå, og det har jeg gjort'
Inge Boll Lundt. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 6. JUN 2021 • 12:16
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
6. JUN 2021 • 12:16

DAGENS NAVN: Inge Boll Lundt er netop blevet færdig med sin tredje uddannelse og starter snart på et nyt job som køkkenmedhjælper.

Hvorfor valgte du at flytte fra Jylland til Bornholm?

– Jeg flyttede til Bornholm i 2000 for at få en læreplads. Jeg er udlært blomsterdekoratør i blomsterbutikken i brugsen i Hasle. Så mødte jeg min mand og blev gravid og blev på Bornholm.

Hvad er baggrunden for, at du kom i gang med uddannelsen som serviceassistent?

– Jeg har arbejdet på Jensen fra 2004 til 2020, og jeg blev i den tid udlært som industrioperatør. Jeg har i de seneste mange år mest lavet elkasser. Men så blev vi ramt af corona, og jeg blev hjemsendt den 30. april 2020, og den 4. oktober modtog jeg min fyreseddel. Det var et slag i ansigtet. Det må jeg indrømme. Men jeg var jo i båd med mange andre. Det er en fantastisk arbejdsplads, hvor man har frihed under ansvar.

– Jeg havde gået og spekuleret på, hvad jeg skulle finde på, for jeg ville nok ikke komme tilbage til Jensen foreløbig. A-kassen foreslog mig at søge ind på uddannelsen til serviceassistent, og så sprang jeg ud i det den 5. oktober. Jeg tog trin 1 som rengøringstekniker, og så fortsatte jeg på trin 2 for at blive serviceassistent, efter en udsættelse på grund af corona.

– Under trin 2 kom vi i køkkenet, og det fangede min interesse, selv om jeg ellers ikke normalt bryder mig om at stå i køkkenet derhjemme.

– Jeg skulle finde en ny sti at gå, og det har jeg gjort. Jeg søgte et job som køkkenmedhjælper på Christianshøjkroen. Jeg var til samtale i den uge, vi havde eksamen, og allerede inden jeg havde afsluttet eksamen, havde jeg en kontrakt. Nu skal jeg være med til at starte kroen op igen.

Hvad er det, der har vakt din interesse med køkkenarbejde?

– Jeg blev nysgerrig vedrørende sammensætning af mad, anretning, servering, borddækning. Det hele skal gå op i en enhed. Det er en verden uden lige at komme ind i. Det har jeg bestemt mig for skal studeres nærmere og afprøves.

Hvordan gik det til eksamen?

– Jeg er min egen værste fjende, for jeg kan ikke gøre det godt nok for mig selv. Men heldigvis gik det godt, og jeg fik et 12-tal.

– Serviceassistenten er en blæksprutteuddannelse, hvor man kommer man ind på mange ting som indeklima, kontor- og mødeservice, at lave lette anretninger og så videre. Man afleverer til eksamen en skriftlig rapport om et valgfrit tema. Jeg havde valgt at skrive om indeklima, rengøring og det grønne kontor. Til den mundtlige eksamen var jeg oppe at forsvare rapporten, og så var der en praktisk prøve, man trækker på selve dagen. Jeg kom op i at skulle lave en formiddags- og en eftermiddagsanretning i en børnehave.

Hvordan har det været i lidt moden alder at skulle i gang med noget nyt?

– Det er udfordrende, spændende, det er hårdt. Heldigvis hjælper det meget, at man kommer ind i en fantastisk klasse. Vi har et fantastisk miljø i Villa Tuc (Ved Lunden i Rønne). Der har man ro og tid til at lære hinanden at kende, og alle hjælper hinanden.

Hvad har det givet dig at få uddannelsen?

– Den har givet mig mod på at prøve noget nyt i en verden, som ikke er fabriksarbejde.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg går i naturen med vores lille hund og passer vores sommerhus, og tager mig af drengene.

 


Inge Boll Lundt

43 år.

Kommer fra Struer i det nordlige Vestjylland, bor i Rønne.

Gift med Morten (arbejder hos Jensen A/S). De har tre børn – Frederik (25) Andreas (18) og Lucas (12).