'Jeg er nok mere et kagemenneske end et chokolademenneske'

'Jeg er nok mere et kagemenneske end et chokolademenneske'
Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | SVANEKE | ABONNENT | 15. JUL 2021 • 15:20
Sofie Møller
Journalist
DAGENS NAVN | SVANEKE | ABONNENT
15. JUL 2021 • 15:20

Helle Rimmer elsker mad, både det søde og salte. Faktisk elsker hun det så meget, at hun har været med i Den Store Bagedyst og sidenhen er blevet selvstændig med sin egen køkkenvirksomhed, hvor hun formidler og underviser i madlavning. I disse dage er hun at finde bag disken i den lille pop-up-café i Grønbechs Gård, som Svaneke Chokoladeri har åbnet henover sommeren.

Hvordan er det at være cafémutter her i Grønbechs Gård?

– Jeg elsker det. Det er så hyggeligt. Per definition er jeg udadvendt, så det gør det jo nemt at snakke med folk. Langt de fleste synes heldigvis også, det er hyggeligt at snakke lidt om, hvad de er ude på, og hvorfor de er her på øen. Det kommer der mange gode historier ud af.

Hvad køber folk mest af?

– Det er flødebollerne, der sælger bedst. Og så har vi sådan nogle lækre marcipanstænger, som folk også er glade for.

Hvad kan du selv bedst lide?

– Selvom jeg selv er uddannet chocolatier og laver chokolade, er jeg nok mere et kagemenneske end et chokolademenneske. Men jeg synes da, at sådan en flødebolle, der har noget syrlighed i sig, som i det her tilfælde er skovbær og en marcipanbund, er ret lækker. What's not to like?

Hvornår uddannede du dig som chocolatier?

– Det gjorde jeg under coronaen. Jeg havde taget beslutningen om at tage det over nettet et canadisk sted, og så kom coronaen og så passede det jo meget godt, for så kunne jeg alligevel ikke give mig til så meget andet. Det var virkelig fedt. Jeg vidst meget om chokolade inden, men nu ved jeg endnu mere. Og så er det endnu et punkt på min personlige liste, jeg kan tjekke af.

Når du ikke står i caféen, hvad laver du så?

– Jeg har min egen lille virksomhed. Hvis man skal koge det helt ind, hvad jeg allerhelst vil med det, så er det formidling og undervisning. Efterhånden er min palette så stor, at jeg kan undervise i det meste. Jeg har en forkærlighed for det søde køkken, men er næsten lige så godt kørende i det salte.

Du har jo været med i Den Store Bagedyst. Var det grunden til, du startede dit eget?

– Det var nok en del af skubbet. Det gjorde, at jeg fandt ud af, at jeg faktisk ikke var så dårlig til det med mad. Jeg tænkte dengang, at de fleste nok kan det samme som mig i et køkken. Efter bagedysten fandt jeg ud af, at jeg måske kunne lidt mere.

– Men min interesse for mad og bagning har været der altid. Jeg har et billede af mig selv som niårig, der står i et køkken og bager.

Hvordan har det været at være selvstændig i en coronapandemi?

– Det har gjort, at jeg har overvejet, om jeg skal lave noget andet. Pludselig fandt jeg ud af, hvor sårbar man er i den situation, hvis alt man laver er udadvendt, så kan man pludselig ingenting. Så en ting var, at jeg blev chocolatier, men derudover tog jeg også et længere kursus i at lave podcast.

– Jeg har egentlig en kommunikationsbaggrund, så det med at fortælle en historie lægger mig ikke fjernt, og så synes jeg simpelthen teknikken i det er en fest.

Er det så på hobbybasis?

– Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at det blev business. Jeg har allerede et par ideer til nogle podcastsserier, der blandt andet kunne handle om mad og drikke.

 

Helle Rimmer

Alder: 57 år

By: Taastrup

Familie: Gift med Allan. Sammen har de børnene Magnus på 27 og Sofie på 25

Uddannelse: Udannet cand.negot fra Syddansk Universitet