Hasle-Info venter på at kunne åbne

Hasle-Info venter på at kunne åbne
De frivillige initiativtagere bag den kommende Hasle-Info har allerede fået sat en informationstavle op på torvet foran Rådhuset. Foto: Jacob Jepsen
| 29. MAR 2021 • 15:51
Holger Larsen
Journalist

29. MAR 2021 • 15:51

TURISME

Lokalet er sat pænt i stand, og de frivillige er klar. Men i Hasle må man erkende, at det på grund af covid-19 ikke kan lade sig gøre at åbne Hasle-Info i påsken, hvilket man ellers havde håbet.

Ideen om det frivillige tiltag Hasle-Info er opstået efter lukningen af Hasle Turistinformation, som blev drevet af Destination Bornholm, men lukkede ved udgangen af 2019. Det skyldtes, at kommunalbestyrelsen fjernede tilskuddet til driften af turistinformationerne i Aakirkeby, Svaneke og Hasle.

Hasle-Info bliver etableret i det lokale i medborgerhuset, Rådhuset, hvor turistinformationen lå. Lokalet bliver også brugt som mødelokale, og det bliver taget i brug en gang om ugen som coronatestcenter.

Hasle-Info bliver betegnet som et møde-, informations- og servicested for både turister og fastboende. Informations- og hjælpeniveauet vil afhænge af, hvilke frivillige, der er til stede. Stedet vil blive centrum for forskellige servicefunktioner i byen. En af dem bliver "Byt en bog", og det bliver muligt at printe og kopiere.

Ambitionen er at holde åbent hver lørdag formiddag i lavsæsonen og fire dage om ugen i skoleferier. Der vil desuden være Hasle-Info på havnen hver lørdag eftermiddag i skolesommerferien.

Karin Pihl, der er med i Hasle-Info-gruppen, tør ikke give noget bud på, hvornår man kan åbne.

– Vi har ikke en gang kunnet mødes med alle dem, der vil være frivillige, siger hun.