Fundamentet til ny sportsgren er ved at blive lagt: Baner i Rønne er kun begyndelsen

Fundamentet til ny sportsgren er ved at blive lagt: Baner i Rønne er kun begyndelsen
Gravemaskinerne har været i gang med at skrabe et lag muld af, og her tippes et vognlæs sand ud på hullet i græsplænen. Allerede om en måned vil to baner til padeltennis stå klar mellem Rønne Svømmehal og tennisbanerne. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 18. MAR 2021 • 16:31
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
18. MAR 2021 • 16:31

IDRÆT

På idrætsarealet i Rønne Nord er arbejdet med at lægge fundamentet til et nyt idrætstilbud sat i gang i denne uge.

Bag byggeriet af Bornholms første padeltennisbaner står Match Padel Bornholm, hvis medejer/partner, Mads Toudal Larsen, torsdag formiddag kiggede forbi græsområdet, hvor de to glasbure skal bygges. Senere på foråret kan padelspillere svinge bat efter bolde i to arenaer. Konceptet er afprøvet i flere større byer, fortæller rønnedrengen, der i mere end 10 år ejede Sportmaster-butikken på Store Torv.

– Det hele kan gå ind og bookes online, og der er altid bat og bolde med, når du lejer. Så det er nemt at komme i gang. Det kræver et par tennissko, et par shorts og en T-shirt, siger Mads Toudal Larsen og tilføjer, at det er hans erfaring, at mange spillere vælger at købe deres eget bat og bolde.

Ikke kun Rønne

Han ejer 50 procent af den nystartede virksomhed og planlægger at åbne padeltennisbaner flere andre steder på Bornholm. Især i København er sporten blevet voldsomt populær, så Mads Toudal Larsen regner med, at feriegæster vil skabe omsætning, hvis der placeres baner i turistområderne.

Hans forretningspartner startede modervirksomheden Match Padel, der driver og ejer baner i syv andre byer.

– Jeg har kendt ham fra branchen, siden jeg havde min butik. Så blev vi enige om, at vi da skal eje Bornholm – på padel, siger Mads Toudal Larsen og griner.

Projektet i Rønne gennemføres i samarbejde med Rønne Tennis Klub, hvis medlemmer kan vælge, om de vil have adgang til padelanlægget.

– Hver enkelt, der melder sig ind hos os, får fem banetimer. Det lyder måske ikke af meget, men er man fire, der spiller sammen, bliver det til 20 banetimer, fortæller Knud Erik Thomsen.

Desuden kommer klubben til at råde over nogle faste tider. De kan bruges til klubtræninger og introduktionsbesøg, der kan give nye spillere appetit på en mere begyndervenlig variant af netsporten.