Sportsiværksætter er tilbage på Bornholm

Sportsiværksætter er tilbage på Bornholm
Mads Toudal Larsen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 19. MAR 2021 • 05:52
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
19. MAR 2021 • 05:52

DAGENS NAVN: Sportsiværksætteren Mads Toudal Larsen er tilbage på Bornholm. Hans firma åbner senere på foråret de to første bornholmske baner til padeltennis i samarbejde med Rønne Tennis Klub.

Maskinerne er gået i gang med at grave ud til to padeltennisbaner i Rønne, og jeg har hørt, at dit firma, Match Padel Bornholm, har planer om at opføre flere baner. Vil du fortælle lidt om det?

– Planen er faktisk, at vi skal lave otte-ti baner på Bornholm. Vi er ved at få nogle gode aftaler på plads hele vejen rundt, så alle på øen får glæde af det. Det skulle gerne være en ny outdoor-ting, som også kan være noget for turister.

Så de to baner i Rønne er kun en start?

– Ja, vi starter med to baner her. Og mon ikke der kommer nogle flere her i løbet af foråret... Det bliver rundt på hele Bornholm, også i turistområderne. Vi leder efter en hal til indendørs spil, men det er lidt krævende, for du skal have otte meter i højden, og den slags bygninger er der ikke særligt mange af herovre.

Padelbaner skyder op mange steder i landet. Hvorfor tror du, padeltennis har fået den popularitet?

– Populariteten kommer helt klart af, at alle får en succesoplevelse første gang. Alle lærer at ramme bolden, alle kan serve, og spillerne på banen behøver ikke være lige gode. Padel kommer også almindelig tennis til gode, fordi du lærer at spille. Sportsgrenen spænder fra 10 til 100 år, og padel er mere social og på en eller anden måde lidt mere hyggelig end tennis. Og så har coronatiden bare fået interessen til at stikke helt af.

Mere social siger du. Spiller man altid fire sammen?

– Det foregår altid to mod to. Der findes faktisk singlebaner, men de bruges stort set ikke. Tennis, når det er single, er mere en egoist-sport, kan man sige.

Hvordan blev du selv introduceret til padeltennis?

– Det var for 10-12 år siden på La Santa Sport. Jeg har spillet titusindvis timers tennis her i Rønne, men min ryg kan bare ikke klare det længere. I padel kunne jeg pludselig være med.

Som tidligere butiksindehaver af KB Sport/Sportmaster er du et velkendt ansigt fra Rønnes handelsliv og den bornholmske sportsverden, og nu er du retur. Hvad har du lavet i mellemtiden?

– Efter jeg solgte min butik i 2012, var jeg inde over kæden Sportmaster et stykke tid. Og ellers har jeg gået amok i en af verdens største fodboldturneringer, Dana Cup, og hos Danmarks bedste kvindefodboldhold, Fortuna Hjørring. Jeg kæmper for, at kvindefodbolden får nogle forhold, som er bare lidt på højde med herrerne.

Og du har det kommercielle ansvar?

– Ja, for både turneringen og klubben. Det er verdens tredjestørste turnering med 20.000 deltagere om året.

Er Dana Cup i virkeligheden forklaringen på, at Fortuna Hjørring kan gøre sig gældende side om side med verdens største fodboldklubber?

– Jeg var i Barcelona i sidste uge (til ottendedelsfinale i Champions League, red.). Det er Dana Cup, der egentlig genererer penge og er sponsor for det hele. Nogle gange tænker jeg, hvorfor skulle man ikke gøre noget lignende på Bornholm også. Vi har alle muligheder for at lave et setup herovre.

Altså en stor fodboldturnering?

– Eller en stor padelturnering. Bornholm Open i padel.

Så du er engageret i Hjørring og på Bornholm, men hvor du bor?

– I København, men man ved jo aldrig, om man flytter tilbage. Ej, jeg har et sommerhus herovre, så nu kommer jeg til at være lidt mere på Bornholm. Jeg har også været medejer af Fodboldfabrikken sammen med Lars Høgh og Brian Laudrup. Nu kommer padeltennis til at overtage de lejemål, som Fodboldfabrikken havde. Så jeg laver alt inden for sport, men padel og fodbold er de drivende ting.

 


Mads Toudal Larsen

49 år

Opvokset i Rønne, bor i København

Far til to

Partner og medejer af Match Padel Bornholm

Kommerciel chef i Fortuna Hjørring og Dana Cup