Frisør kæmper for at holde sig beskæftiget under nedlukningen: 'Alt det praktiske er klaret'

Frisør kæmper for at holde sig beskæftiget under nedlukningen: 'Alt det praktiske er klaret'
Nete Nordfeldt Tamdrup. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. JAN 2021 • 08:00
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
25. JAN 2021 • 08:00

NEDLUKNING

 

Bornholms Tidende har snakket med en række erhvervsdrivende, der lige nu er ramt af nedlukningen.

Vi har spurgt dem, hvad de får tiden til at gå med, mens de venter på at kunne invitere kunderne indenfor igen, og hvordan det ser ud med deres økonomi og adgangen til regeringens hjælpepakker. For nogle er situationen ved at være kritisk, for andre er nedlukningen en god mulighed for at ordne de praktiske gøremål, slappe af og have tid med familien. 

 

Der skal i disse dage kreative løsninger til for at fylde dagene ud med, hvad der ellers skulle have været arbejde.

Sådan lyder det fra frisør Nete Nordfeldt Tamdrup, der siden regeringens nedlukning af liberale erhverv den 21. december, har holdt lukket i sin salon Klip & Z i Rønne.

Og selvom jobbet som selvstændig altid byder på en masse praktik, så har det seneste års nedlukninger efterhånden efterladt alt klaret.

– Under den forrige nedlukning, der tog jeg hele turen og fik malet hele salonen og udskiftet karme og paneler. I denne omgang har jeg fået klaret årsregnskabet og en række småopgaver, men der er snart ikke mere at tage sig til, fortæller Nete Nordfeldt Tamdrup, der lige nu bruger det meste af sin tid med sin mand og to børn og samtidig får strikket en del.

– Jeg prøver ligesom at få det bedste ud af tiden, og så har jeg mine tre ansatte, som jeg jævnligt tjekker op på - det er efterhånden lang tid siden, at vi har set hinanden, så det er virkelig vigtigt at holde kontakten i den her tid, siger Nete Nordfeldt Tamdrup, der lige nu har to assistenter og en elev ansat i sin salon. Og hvor andre dele af den nedlukkede detailbranche kan holde sig beskæftiget med onlinesalg, har frisørerhvervet ikke samme råderum. Derfor holder man nu også vejret for, om restriktionerne forlænges, hvilket meget tyder på.

– Det er klart, at vi kan jo ikke kompensere for en dags omsætning ved blot at sælge shampoo online, så lige nu retter vi os efter at åbne d. 7. februar, siger Nete Nordfeldt Tamdrup, der fortæller, at hele februar allerede er booket op.

Ingen klip under nedlukning

Og skulle regeringens restriktioner forlænges yderligere, så forholder Nete Nordfeldt Tamdrup sig fortsat rolig.

– Heldigivis er jeg en veletableret forretning med en god bank i ryggen, så jeg kan godt klare det lidt endnu. Men det er da på ingen måder sjovt at se magtesløst på, at pengene bliver mindre og mindre. Det er flot, at regeringen yder hjælpepakker, for det betyder, at jeg kan holde på mine ansatte og afholde mine faste omkostninger. Men min egen løn, den mangler, siger Nete Nordfeldt Tamdrup.

Hun understreger dog, at hun ikke har udbudt klipninger under nedlukningen, selvom hun har modtaget henvendelser fra kunder.

– Man hører jo om, at de bøjer reglerne andre steder i landet og tager ud og klipper privat. Jeg synes, det er moralsk forkasteligt, og derfor har jeg fra starten sagt nej til alle, der henvendte sig. Jeg har heller ikke hørt om nogen frisører på Bornholm, der klipper her under nedlukningen. Jeg tror, at vi alle er enige om at holde sammen og få det her smittetryk ned, siger Nete Nordfeldt Tamdrup.

Hun griner lidt af, at samme princip gælder for hendes mand, der efterhånden er ved at være godt langhåret.

– Han blev sidst klippet på dagen for nedlukningen den 21. december, så det er efterhånden ved at være langt. Men jeg har sagt, han må vente - der må gælde samme regler for alle, lyder det fra Nete Nordfeldt Tamdrup med et smil i stemmen.