Forsvundet i tre uger: Frivillige med eftersøgning
Merethe Sejer. Foto: Jens-Erik Larsen

9. OKT 2020 • 17:26 • AF HOLGER-LARSEN • GRATIS

Forsvundet i tre uger: Frivillige med eftersøgning

Opdateret lørdag d. 10/10 kl. 15.15: Den eftersøgte mand er fundet i Hasle Lystskov og er erklæret død.

Lørdag klokken 13 mødes frivillige ved busstoppestedet/købmanden i Muleby for at indlede en eftersøgning efter den forsvundne mand.

– Jeg har talt med flere, der gerne vil være med til at lede. Jeg er ikke i tvivl om, at politiet gør deres arbejde. Men duftsporet er jo væk, så vi kan lige så godt komme ud så mange som muligt, siger Merethe Sejer, initiativtager til den frivillige eftersøgning.

Det var torsdag eftermiddag, at Bornholms Politi efterlyste manden. Han medbragte sin hund, da han gik fra hjemmet i Muleby, og han er sidst set den 18. september – altså for tre uger siden.

Hunden vendte tilbage i onsdags, og bekymrede naboer kontaktede politiet.

Det skal være en voksen

– Det er underordnet, om det er et uheld, om det er selvvalgt, om han er død eller levende. Det skal bare være en voksen, der finder ham. Vi går nu ind i efterårsferien, hvor flere kommer ud i skoven, og det ville være frygteligt, hvis et barn fandt ham, siger Merethe Sejer.

– Jeg har kendt ham i syv-otte år. Vi mødtes igennem arbejde, og både min kæreste og jeg er venner med ham. Jeg er selv fra Muleby, og da han flyttede dertil, hjalp jeg ham med forskellige ting. Men efter at jeg flyttede til Nyker, har vi ikke haft så meget kontakt, siger Merethe Sejer.

Hvordan vil du beskrive ham?

– Han er lidt en særling, men meget godhjertet, elsker børn og dyr. Man kan stole på ham.

– Når han har været væk så længe, er vi nok nødt til at forberede os på, at vi ikke finder ham i live. Hans hund er noget af det mest trofaste, og han havde den aldrig i snor. Min teori er, at han er kommet galt af sted på en eller anden måde. Hunden er blevet ved ham, indtil den har givet op. Derfor skal vi ikke lede på selve skovstierne, men omkring søerne og ned i alle afkroge, mener Merethe Sejer.

Beder om hjælp

Politiet har selv været ude at lede med hunde, men erklærer, at man er på bar bund. Man beder derfor alle om at være opmærksomme. Det kan for eksempel være ved, at man tjekker sin egen ejendom, skure med videre.

Merethe Sejer har været i kontakt med politiet, og vicepolitiinspektør Hans Henrik Dam siger til TV 2/Bornholm, at lørdagens frivillige eftersøgning er et udmærket initiativ.

– Man skal dog være klar over, hvad man står overfor, og hvad man kan støde ind i, siger Hans Henrik Dam til tv-stationen.

Lørdagens eftersøgning vil koncentrere sig om de områder, hvor manden plejer at lufte sin hund: Hasle Klinkerskoven, det gamle klinkefabriksområde og særligt omkring søerne, og eventuelt også Hasle Lystskov.

Opdateret: Den forsvundne mands navn er redigeret ud af artiklen.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.