Femkløver vil stifte Rønne Borgerforening

NOTITS | RØNNE | ABONNENT | 8. SEP 2022 • 07:59
NOTITS | RØNNE | ABONNENT
8. SEP 2022 • 07:59

Initiativtagere indbyder til informationsmøde på Rønne Bibliotek om stiftelse af Rønne Borgerforening.

 

Der bliver nu indkaldt til informationsmøde for alle interesserede til stiftelse af Rønne Borgerforening i Rønne Bibliotek. Mødet skal finde sted mandag den 19. september klokken 19.

Bag indkaldelsen står Flemming Bech, Peter Lund Olsen, Ditte Marie Koudal, Lars Falk og Claus Mogensen, og de forklarer i en pressemeddelelse blandt andet følgende:

Jan Bidstrup, formand for Rønne Handelsstandsforening, har i forsommeren 2022 født idéen om, at Rønne har brug for en borgerforening, som kan være talerør og sparringspartner med politikerne/regionskommunen for at sikre, at der sker en udvikling for Rønne, som alle har ventet på i årevis, hvilket gør, at de fem har taget handsken op.

En borgerforening giver indflydelse

Flemming Bech uddyber til Tidende:

– Jan Bidstrup er jo lidt træt af at skulle svare på alle mulige ting, som ikke omhandler handelsstandsforeningen. Hver gang, der er et eller andet omkring torvet, der skal laves om, er det ham, der bliver bedt om at udtale sig, og i bund og grund interesserer han sig fortrinsvis for de handlende, deres arrangementer og generelt butiksdriften på torvet. Det er på den baggrund, han har efterlyst en borgerforening.

– Han kan jo også se, at byforeningen i Rønne har fokus på helt andre ting, såsom bevaringsværdige bygninger og den slags. Vi kan også konstatere, at der rundt om på øen er små bysamfund, der får ret meget ud af at have en borgerforening, og også på den baggrund tager vi fem nu handsken op. I første omgang med informationsmødet – og er der opbakning, bliver der stiftende generalforsamling den 28. september, siger Flemming Bech.

I er klar til at lytte til forslag fra rønneboerne?

– Ja, det er vi i hvert fald, siger Flemming Bech.

Tre punkter

Det er håbet, at borgerforeningen vil kunne repræsentere en fælles stemme, som kan påvirke udviklingen af Rønne til borgernes fordel, og pressemeddelelsen slår da også fast, at:

Jo flere, der støtter og melder sig ind, jo stærkere bliver vores stemme til gavn for fællesskabet. Vi ønsker en byudvikling, hvor du som borger giver din mening til kende.

De tre hovedpunkter, som foreningen skal arbejde for, formulerer bagmændene således :

• At genskabe og vedligeholde Rønnes strande og kyster.

• At gøre Rønne til en særlig spændende og attraktiv by for borgere, tilflyttere og turister.

• At være sparringspartner for kommunalbestyrelsen og Rønne Havn A/S.

Er opbakningen til stede blandt borgerne i Rønne, vil der blive afholdt stiftende generalforsamling i mødesalen på Rønne Bibliotek onsdag den 28. september klokken 19, oplyses det videre.

Man kan læse mere på rønneborgerforening.dk, herunder forslag til vedtægter, ligesom man også kan give sin mening til kende.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning