DMI: Risiko for meget våd afslutning på Folkemødet

DMI: Risiko for meget våd afslutning på Folkemødet
Grå skyer hænger over Allinge lørdag formiddag. Senere på dagen klarer det op, inden et front med regn rammer tidligt søndag morgen. Foto: Jakob Nørmark
18. JUN 2022 • 11:30
Jakob Nørmark
Journalist

Lørdag formiddag drypper det en lille smule over Allinge, men det står ikke mål med det regnvejr, som søndag kan ramme Folkemødet og Bornholm.

DMI har udsendt en risikomelding, der varer fra klokken 5 til klokken 18 søndag.

– I løbet af natten trækker der skyer ind over Bornholm fra sydvest. Det er en frontzone, som kommer med noget regn. Sidst på natten ser det ud til at begynde at regne, og det kan blive kraftigt. Hvor store mængder er svært at sige præcist, siger vagthavende meteorolog Mette Zhang til Tidende.

DMI har udstedt et decideret varsel om kraftig regn og torden for blandt andet Sydsjælland og Lolland-Falster, men Bornholm er ikke oppe i denne kategori på grund af prognosernes usikkerhed.

– Det meste ser ud til at gå lige nord om Bornholm, men der kan ske forskydninger, siger Mette Zhang om søndagens regnvejr.

Definitionen for ”kraftig regn” – som der altså er risiko for – hos DMI er nedbørsmængder over 24 mm på 6 timer eller mere end 30 mm i varslingsperioden.

Inden den våde afslutningsdag venter der folkemødegæsterne en lørdag, hvor vejret forbedres hen ad eftermiddagen.

– Det skulle gerne klare op i løbet af i dag, så resten af dagen ser nydelig ud på Bornholm, siger Mette Zhang.