Destinationen: Gratis rejser kan være en øjenåbner

Destinationen: Gratis rejser kan være en øjenåbner
Pernille Kofod Lydolph et smut ude i naturen. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 17. JUN 2021 • 20:37
| ABONNENT
17. JUN 2021 • 20:37

TRAFIK

Som det for nylig blev meldt ud, betyder Folketingets sommerpakke at gående og cyklende passagerer samt biler med handicapparkeringskort får mulighed for at sejle gratis med blandt andet Bornholmslinjen.

Rederiet har besluttet at placere de gratis ture på dage, hvor der normalt ikke er helt så megen trængsel, hvorfor der vil kunne sejles gratis på tirsdage, onsdage og torsdage i alle uger fra begyndelsen af juli og frem til sommerpakkens udløb den 30. september.

Det er et tiltag, der vil være særdeles gavnligt for turismen på Bornholm, mener Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm.

– Jeg tænker, at tilbuddet passer rigtig godt ind i de trends, der er i øjeblikket her – ser det så småt ud til – på bagsiden af corona. Nemlig, at vi bruger naturen meget mere end tidligere, siger hun.

– Vi har aldrig set flere vandrere, og rigtig mange cyklister har allerede etableret Bornholm som cykelø, så jeg tænker, at timingen er rigtig god.

Du mener, at det er de grupper, der vil bruge tilbuddet?

– Ja, jeg ser en trend i tiden og et godt tilbud, som baner vejen for, at blandt andet Bornholm kan blive synlig i den her sammenhæng. På den måde er det rigtig fint. Men så kan man også sige, at det jo er et tilbud, der overvejende ligger hen over sommerperioden, og det stikker lidt i en anden retning end det, vi som udgangspunkt havde ønsket. Vi har henvendt os til både erhvervs- og transportministeren og givet udtryk for, at vi godt kunne tænke os en understøttelse af bornholmsk turisme på et lidt senere tidspunkt af året. Men man har altså valgt igen overvejende at gøre noget for sommerperioden.

Vi skal glæde os

Er der nogle erfaringer fra sidste år, hvor en hjælpepakke sikrede billigere billetter, der siger noget om, hvor meget tilbuddet vil blive benyttet i år?

– Tilbuddet sidste år var lidt anderledes, men i år glæder jeg mig altså over, at det rammer trenden.

Tror du, det nye tilbud vil appellere til folk?

– Ja, det føler jeg mig overbevist om. Når noget ikke koster noget, er det alt andet lige attraktivt. Det er et godt tilbud, simpelthen. Det giver en mulighed for at opleve Bornholm med en gratis rejse hertil. For nogle vil det måske være det første besøg, og at det kan betyde, at vi i fremtiden får gæster, som startede deres oplevelse af Bornholm på den her måde. Det er en mulighed for at skabe en øjenåbner, og grundlæggende set skal vi glæde os over, at man har kigget Bornholms vej. Det, synes jeg, er vigtigt, siger Pernille Kofod Lydolph.