Cykelhandler i Himmerland skal levere kommunale elcykler

Cykelhandler i Himmerland skal levere kommunale elcykler
Regionskommunens indkøb af elcykler til hjemmeplejen er endt med modellen Winther Superbe 2. Foto: Winther Cykler
| ABONNENT | 23. APR 2021 • 09:56
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
23. APR 2021 • 09:56

UDBUD

Støvring Cykler i Himmerland gik sejrrigt ud af det udbud, Bornholms Regionskommune har gennemført om indkøb af 61 elcykler inklusive 61 cykelhjelme. To lokale cykelhandlere var også med i opløbet.

Udbuds- og indkøbskonsulent Mette Rasch Pedersen i regionskommunen fortæller, at fire tilbud er blevet evalueret efter de kriterier, der fremgik af udbuddet. Det vil sige, at prisen er blevet vægtet med 55 procent og ergonomi og funktionalitet med 45 procent.

Mette Rasch Pedersen kan ikke oplyse nogen pris, da det ifølge hende betragtes som en delpris, og delpriser i udbud kan ikke oplyses.

Udbuddet blev vundet med et tilbud med cykler af modellen Winther Superbe 2. Dem bød både Støvring Cykler og Holms Cykler ind med, og selvom der ikke fremgår nogen pris, kan man af pointtildelingen se, at tilbuddet fra Himmerland var billigere end det fra Rønne. Støvrig Cykler scorede således 55 point, mens Holms Cykler scorede 52,18.

Boss Cykler på Balka bød ind med henholdsvis E-Fly Away og Kildemoes City Steps. Sidstnævnte opnående med 42,83 den højeste score i ergonomi og funktionalitet, men til gengæld den laveste score i pris.

I alt scorede Støvring Cykler 94,40 point, mens Holms Cykler på andenpladsen scorede 91,57 point.

Aktuelt befinder udbuddet sig i den såkaldte standstill-periode, der er en del af EU-udbud. Formålet med standstill-perioden er at give tilbudsgiverne mulighed for at indgive en klage, før kontrakten er underskrevet. Klager indgivet i standstill-perioden får automatisk opsættende virkning.

Perioden udløber den 29. april, hvorefter der vil blive indgået kontrakt med den vindende leverandør.

Elcyklerne er tiltænkt hjemmeplejen. Efter planen begynder leveringen i august-september og forventes at tage 10-12 uger.