Corona kan aflyse uddannelsesmesse

Corona kan aflyse uddannelsesmesse
Måske bliver det vurderet, at en uddannelsesmesse risikerer at sprede corona. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 18. NOV 2021 • 16:15
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
18. NOV 2021 • 16:15

Et større arrangement i Aakirkeby-Hallerne arrangeret af skolernes samarbejdsudvalg for alle lærere og pædagoger fra skoleområdet skulle have fundet sted torsdag, men blev aflyst på grund af coronasituationen.

Bornholm krydsede onsdag grænsen for et incidenstal på 400 – altså 400 smittede per 100.000 borgere – og dermed ramte kommune kriterierne for, hvornår Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler tiltag til begrænsning af smitte i en kommune.

– Vi måtte flytte arrangementet i Aakirkeby-Hallerne til senere, siger Trine Schloss Pedersen, chef for regionskommunens Center for Skole.

– Og det er jeg da rigtig ked af, men det var ikke lige tiden til at være flere hundrede mennesker samlet til et primært socialt arrangement. Så er der andre mere faglige arrangementer, som vi forsøger at holde fast i.

Bornholms Uddannelsesmesse for de større elever, som skulle finde sted næste torsdag eftermiddag på Campus Bornholm, kan også komme i fare.

– Vi er i dialog om den og overvejer, hvad vi skal gøre, siger centerchefen.

– Det er trods alt de ældste elever, som skal vælge ungdomsuddannelse, og de er jo en gruppe, hvoraf mange er vaccineret, men vi tager bestik af situationen og tager snarest en beslutning.

Ikke blande

I øvrigt er Trine Schloss Pedersen opmærksom på de tiltag, der kan komme på tale.

– Der er jo ikke obligatoriske retningslinjer, der skal implementeres her og nu, men opfordringer til forskellige tiltag, som skolerne på forskellig vis er i gang med at implementere, og forældrene vil blive informeret løbende siger hun.

Trine Schloss Pedersen fortæller, at skolerne eksempelvis vil forsøge at undgå at blande stamklasserne og måske vil de aflyse større arrangementer, ligesom de arbejder på at organisere børnene i SFO i mindre grupper, så kontakten bliver begrænset.

– Vi har ikke ikke iværksat specifikke tiltag over en bred kam gældende for alle skoler, siger hun.

– Men vi følger udviklingen tæt nu, og opfordringerne fra myndighedernes side begynder vi gradvist at implementere, hvor det giver bedst mening.