Coronafrygt udskyder messe til foråret: 'Mange vil være skuffede'
Messen bliver ikke til noget i denne omgang. Men forhåbentlig til foråret kan den blive afviklet. Arkivfoto: Allan Rieck

NYHED | BORNHOLM
18. NOV 2021 • 19:55
Jesper Gynther
Journalist

Coronafrygt udskyder messe til foråret: 'Mange vil være skuffede'

Bornholms Uddannelsesmesse, der skulle have været afviklet torsdag den 25. november, udskydes til foråret, oplyser arrangørerne.

På torsdag i den kommende uge skulle Bornholms Uddannelsesmesse, også kaldet BUM2021, have været afviklet som fyrtårnsevent i skolernes uddannelse- og job-uge. Men de godt 1000 bornholmske skoleelever, forældre, lærere og udstillere må nu vente lidt med at få fornøjelsen af at deltage i den ottende udgave af uddannelsesmessen. Styregruppen bag arrangementet har nemlig valgt at udskyde messen til foråret på grund af de seneste incidenstal for Bornholm, som viser, at der er mange coronasmittede i øjeblikket.

Det er simpelthen så ærgerligt, og det har virkelig været svær at træffe beslutningen

Gitte Svart, leder af Ungeporten

– Det er simpelthen så ærgerligt, og det har virkelig været svær at træffe beslutningen, fortæller lederen af Ungeporten, Gitte Svart, som oplyser, at der ellers har været god tilslutning til messen fra mange brancher og mange uddannelsesinstitutioner.

– Vi har i styregruppen fulgt udviklingen i smittespredningen på Bornholm intenst den sidste uges tid, og desværre ser det ikke ud til at gå i den positive retning. Derfor har vi været nødsaget til at træffe den helt nødvendige – men dog meget beklagelige og kedelige – beslutning, siger hun.

Mange vil være skuffede

Hun understreger dog, at det ligger styregruppen meget på sinde at sende det helt klare signal til både elever, forældre og udstillere, at BUM ikke aflyses. Den udskydes. Styregruppen vil derfor meget snart sætte os ned og finde en alternativ dato for BUM2021, som realistisk set nok først vil blive til foråret, hvor årstiden arbejder for en lavere smitte i samfundet generelt og hvor det således er vurderingen at risikoen for endnu en aflysning eller udskydelse er betragtelig mindre.

Som et plaster på såret vil ungdomsuddannelserne vurdere om der er behov for at invitere til nogle flere informationsmøder for kommende elever (og deres forældre) frem mod at eleverne i 9. og 10. klasse den 1. marts skal træffe et valg om ungdomsuddannelse. Derudover er eleverne og deres forældre altid velkomne til at opsøge sin UU-vejleder på sin egen skole.

– Jeg ved, at mange vil sidde og være skuffede og ærgerlige over situationen. Der er virkelig mange, der har knoklet for at kunne vise sin uddannelse, sin virksomhed, sin branche, sit fag frem for de bornholmske grundskoleelever på bedste vis. Og vi glæder os til at se det hele, når vi ses på BUM2021 i foråret!, siger Gitte Svart.Flere nyheder