Bornholmslinjen om kontrol af test: 'Det må være en myndighedsopgave'

Bornholmslinjen om kontrol af test: 'Det må være en myndighedsopgave'
Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, regner ikke med, at det bliver færgeselskabets opgave, at sikre at passagererne har en negativ coronatest, inden de går ombord på færgen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 23. FEB 2021 • 13:34
Mads Westermann
Journalist

23. FEB 2021 • 13:34

GENÅBNING

Bornholmslinjen ved endnu ikke, hvordan det skal håndteres, hvis det, som en del af de forventede lempelselser af corona-restriktionerne, bliver et krav, at passagererne kan fremvise en negativ corona-test, inden de får lov til at gå om bord på færgen.

Det oplyser rederiets PR- og kommunikationschef, Jesper Maack, til Bornholms Tidende.

– Vi ved endnu ikke, hvor kontrollen kommer til at være, om det kun bliver på færger til Bornholm, eller om det bliver i begge retninger, siger han og tilføjer, at han ikke forventer, at det er rederiet, der skal forestå kontrollen af, at passagererne kan fremvise en negativ covid-19 test.

– Det, forventer vi, bliver en myndighedsopgave, siger Jesper Maack.

Af samme årsag har han svært ved at forudse hvilke konsekvenser, et eventuelt krav om en negativ corona-test vil få for passagererne og for rederiet.

– Om det giver problemer med logistikken, det afhæner af hvor og hvordan, kontrollen gennemføres, men det vil jo ganske sikkert ikke befordre flowet, siger Maack og fremhæver, at det kan blive en udfordring, at rederiets tjek-ind af biler foregår elektronisk, og at tjek-ind af gående passagerer foregår et helt andet sted.

– Hvis der mod vores forventning er nogen, der peger på færgeselskabet som dem, der skal være ansvarlige for kontrollen, så må vi jo gå i dialog og se, om vi kan finde en løsning.