Bornholmslinjen genoptog sejladsen på Rønne-Sassnitz

Bornholmslinjen genoptog sejladsen på Rønne-Sassnitz
Rosemari og Wulf Krentzien fra Rügen var blandt de 165 passagerer, der var med på den første tur fra Sassnitz i 2021. Foto: Holger Larsen
| ABONNENT | 3. JUN 2021 • 19:10
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
3. JUN 2021 • 19:10

TURISME

Det blev en stille start, da Bornholmslinjen efter syv måneders nedlukning torsdag genoptog sejladsen på Rønne-Sassnitz.

Der var mindre end 200 passagerer om bord, da færgen Hammershus torsdag eftermiddag lagde til i Rønne Havn. Langt de fleste passagerer var i bil, nogle få på cykel. Blandt de sidstnævnte var det ældre ægtepar Rosemari og Wulf Krentzien fra Sassnitz på Rügen.

– Vi kommer hertil for 30. gang, fortæller Rosemari Krentzien.

– Vi havde booket til den 28. maj, men færgen gik ikke før i dag, så vi måtte også ændre vores bestilling på Galløkken Camping. Vi bor altid der, og så cykler vi ud på ture derfra. Vi er også spændte på at komme ud på campingpladsen, for der er kommet ny ejer.

Hvorfor ville I gerne til Bornholm igen?

– Jaah, vi har hus og have, høns og det hele derhjemme. Vi var færdige med havearbejdet til pinse, og så vil vi gerne se noget andet. Vi er også nysgerrige efter at se, hvordan Bornholm har ændret sig. Der sker altid noget.

– Vi er nu begge over 80. Da vi blev 75, sluttede vi med at overnatte i telt. Siden har vi boet i hytte, men man sover altså bedre i et telt. Og vi har også købt elcykler. Det gjorde vi for fem år siden, siger Rosemari Krentzien, inden turen går ud til campingpladsen.

Nu venter der ægteparret 10 dage på Bornholm.

90 procent kom

Hos Bornholmslinjen var man på forhånd spændte på, hvor mange Hammershus ville have med på den første tur.

– Der var booket 184 passagerer i 84 biler. Det faktiske antal blev 165 passagerer i 76 biler. Hvis man har de positive briller på, og det har vi jo, så kom rundt regnet 90 procent af dem, der havde booket, siger Jesper Maack, pr- og kommunikationschef i Molslinjen.

– En ting er reservationer. Noget andet er, hvor mange der rent faktisk ville gennemføre deres rejse. 165 er bestemt ikke mange. Men nu er vi i gang med at investere lidt i det, der forhåbentlig bliver en god sommer med tyske turister på Bornholm. Der sker jo ikke noget på den rute, hvis vi ikke sejler. På et eller tidspunkt skulle vi i gang. Det bliver med et reduceret sejlprogram til at begynde med, hvor vi sejler torsdag og lørdag, hvor vi kan se, at de fleste vil rejse, siger Jesper Maack.

– Vi kan heldigvis se, at på de kommende afgange stiger antallet af bookinger op til lidt over det dobbelte af i dag, og så må vi håbe, at procenten for dem, der bliver væk, holder sig på et lavt niveau, tilføjer kommunikationschefen.

350 på lørdag

På lørdag er antallet af bookinger på 350 gæster, mens afgangen lørdag den 12. juni har 410 bookede gæster. Antallet af passagerer skal ses i lyset af, at flere afgange er aflyst, og passagererne fra de aflyste afgange er rykket sammen på de ture, som gennemføres, oplyser Bornholmslinjen.

– Efter denne lidt forsigtige opstart vil vi begynde at sejle vores normale program på ruten, og så må vi håbe, at både Danmark og Tyskland er et sted i pandemien, hvor vi for alvor kan begynde at rejse igen, siger Bornholmslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.