5 ting til din weekend: Se fodbold på værtshus eller i kirken

5 ting til din weekend: Se fodbold på værtshus eller i kirken
Restauranter og barer kan fra på fredag holde åbent helt frem til midnat. Hos Sørens Værtshus i Snogebæk er der livemusik både fredag og lørdag. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 11. JUN 2021 • 20:27
| ABONNENT
11. JUN 2021 • 20:27

GUIDE

Weekenden venter, og det ser ud til at blive en solrig en af slagsen ifølge DMI.

De kommende fridage kan derfor med god grund tilbringes på en af øens mange gode strande eller i egen have med en kølig drink.

Hvis man alligevel mangler inputs til, hvad weekenden skal gå med, kan Bornholms Tidende her anbefale lidt for enhver smag.

For eksempel kan man jo fejre, at restauranter og værtshuse med den seneste genåbningsaftale kan holde åbent helt til midnat.

Eller besøge en af de mange udstillinger, der er at finde på øens gallerier og museer.

Eller se Danmark spille mod Finland i EM i fodbold.

1. Restauranter og barer kan fra på fredag holde åbent helt frem til midnat. Det er en del af den seneste genåbningsaftale, som regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet har indgået. Den første anbefaling går derfor til Sørens Værtshus i Snogebæk, hvor der er livemusik både fredag og lørdag. Begge dage er det bandet Jes Holtsø og Morten Wittrock, der spiller. Deres musik er dansksproget og bevæger sig i genrerne soul, rock og blues.

2. Bornholm er kendt for sine kunsthåndværkere. Et par stykker af dem kan opleves i Sjøgårinj i Rønne. Her har keramikeren Mie Mølgaard i flere år holdt til i bygningerne ud mod Raadhusstræde. Sidste år fik hun Pernille Vestergaards skrædderværkstedsbutik Gevandt som nabo, og nu rykker yderligere fire kunstværkere ind. Det markeres med to receptioner lørdag. Den første er fra klokken 12 til 14 hos kunstnerne Iben Birch Bech og Mia Lerssi, der er rykket ind hos Mie Mølgaard Ceramics. Den næste er fra klokken 14 til 16 hos gallerist Bettina Køppe og keramiker Michael Geertsen, der udstiller i den fredede længe af Sjøgårinj, der vender ud mod havnen og Munch Petersens Vej.

3. Weekenden byder også på nye udstillinger. Blandt andet hos Sol Nexø, hvor udstillingen Zinc White Lard af Lars Nordby åbner med en fernisering fredag. Herefter er udstillingen åben hver fredag til søndag frem til den 4. juli. En anden udstilling, der også kunne være interessant at besøge, er Jennie Kocks udstilling hos Galleri Vang. Lørdag den 12. er den sidste dag, man kan se hendes malerier udstillet i det lille galleri nær granitbruddet. Fra søndag den 13. juni afløses hun af kunstneren Ewa Rennstam, der udstiller oliemalerier på store lærreder frem til den 19. juni.

4. Lørdag klokken 18 spiller det danske herrelandshold sin første kamp i europamesterskabsturneringen i fodbold. Modstanderen denne gang er Finland. Man kan selvfølgelig se kampen derhjemme, men der er også mulighed for tage ud og se den sammen med andre. For eksempel på O'Malleys i Rønne eller hos LM-kirken i Nexø.

5. Den femte og sidste anbefaling i denne omgang er en tur til stranden. Det kunne være stranden i Sandvig, hvor Foreningen Sandvig har sørget for, at volleyball- og petanquebanerne er gjort klar til brug. Kuglerne til petanque kan findes i en kasse ved banen og er til fri afbenyttelse. Det kunne også være Næs, hvor Børn på Nordlandet har gjort klar til, at man kan spille beachvolleyball. Der er også sat to legetøjskasser op med legetøj, som børnene frit kan lege med.