26-årige Tenna vil have et nyt liv på Bornholm, og det starter i en iskiosk på Dueodde

26-årige Tenna vil have et nyt liv på Bornholm, og det starter i en iskiosk på Dueodde
Tenna Jensen. Foto: Jens-Erik Larsen
PORTRÆT | DUEODDE | ABONNENT | 9. JUL 2021 • 18:45
PORTRÆT | DUEODDE | ABONNENT
9. JUL 2021 • 18:45

Flere ønsker at flytte til Bornholm, nogle vælger faktisk at gøre noget ved det. Én af dem er 26-årig Tenna Jensen.

Teknisk set bor hun stadigvæk i Ballerup, hvor hende og kæresten har en lejlighed, men for øjeblikket er hendes hjem Dueodde – mere præcist Dueodde Cafe Ice' n' Coffee, hvor hun arbejder og har lejet sig ind i et lille værelse.

– Her er så hyggeligt, og det er et dejligt samfund. Det er planen at flytte hertil, og vi er i gang med at flytte fra min lejlighed i København. Vi mangler bare et sted at bo herover.

Kæresten er konstabel på Almegårds Kasserne, så hans arbejde er en af årsagerne til, at de gerne vil flytte til Bornholm.

– Vi har været kærester gennem to år, men jeg har været vild med ham i 14 år.

Et nyt liv

En anden årsag er, at hun gerne vil væk fra hovedstaden og prøve noget nyt. Især efter hun for et par år siden gik ned med stress, mens hun var i gang med at uddanne sig som social- og sundhedsassistent.

Udover at sosufaget, som kan være hårdt og krævende, sled på hende, havde Tenna Jensen også en periode på to måneder, hvor hele hendes hverdagsliv kollapsede.

– Jeg mistede mit arbejde i hjemmeplejen, fordi jeg tog til min mormors begravelse, og på vej hjem blev jeg påkørt af en bil.

– Det var hårdt, det var rigtig hårdt, og jeg gik til psykolog.

Hun brugte et halvt år på at komme sig, og i den forbindelse var gåture i naturen den bedste medicin. Og Bornholms smukke og forskelligartede natur har også været noget af det, som har lokket Tenna Jensen til øen.

Drømme og planer

Dueodde Cafe Ice' n' Coffee har givet Tenna Jensen arbejde hele sæsonen, og hun har fået at vide, at hun til vinter kan arbejde på deres anden restaurant i Rutsker.

Når hende og kæresten har slået rødder på øen, er planen, at Tenna Jensen åbner en cafe eller sandwichbar. Men drømmen er, at hun længere ude i fremtiden åbner en bed & breakfast på Bornholm.

Tenna Jensen ønsker nemlig at være sin egen chef, efter et par uheldige oplevelser med dårlige chefer i København, hvor hun blandt andet har arbejdet i neglesalon, som bartender og i butik. Et af de steder, hun følte sig dårligt behandlet var i en Netto-butik.

– De sagde, de rigtig gerne ville beholde mig, men at jeg først skulle på løntilskud i tre måneder. Her fik jeg at vide, at jeg bagefter ville blive ansat som salgsleder. Men lige inden vælger de pludselig at sige, at de stopper samarbejdet.

Men hun har også lært af sine dårlige erfaringer. Hun ønsker at gøre det anderledes end de chefer, der behandlede hende dårligt.

– Mine medarbejdere skal have det godt, og jeg vil være åben over for alle og være villig til at give dem, der har det svært, en chance.

– Jeg vil være god og lyttende, og mine medarbejdere skal kunne komme til mig, hvis de har noget, de brænder inde med.

Hun fortæller, at hun på Bornholm er havnet et rigtig godt sted hos Dueodde Cafe Ice' n' Coffee. Det passer lige til Tenna Jensen, som elsker at møde nye mennesker og yde en god service.

– Her kommer en masse glade mennesker, og det er et rigtig godt sted med gode ejere og søde kollegaer.