16-årig har forbud mod at komme i Snellemark: 'Det er nederen'

16-årig har forbud mod at komme i Snellemark: 'Det er nederen'
Bornholms Politi har givet fire unge forbud mod at opholde sig ved Snellemark og Snellemark Centret i et halvt år. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 7. JUN 2021 • 17:56
| ABONNENT
7. JUN 2021 • 17:56

OPHOLDSFORBUD

Bornholms Tidende har talt med én af de fire unge, der har fået et opholdsforbud mod at være i et større område omkring Snellemark Centret.

Den 16-årige ønsker at være anonym, men redaktionen er bekendt med hans navn.

Bornholms Politi har fortalt, at de ikke så anden udvej end at give de fire unge opholdsforbud, efter de ifølge politiet skabte for meget utryghed ved Snellemark og i Snellemark Centret.

Den 16-årige har dog lidt en anden opfattelse.

– Det kan godt være, vi er mange, der går sammen, men vi smadrer altså ikke folk, siger han.

Alle venner er der

Han forklarer, at han og hans venner plejede at komme meget i Snellemark Centret efter skole, fordi det var et samlingspunkt.

– Jeg kom der hver dag med mine venner. Det er der, hvor alle dem, vi kender, kommer og venter, indtil vi skal med bussen, fortæller han.

Men nu kan den 16-årige og de tre andre af venner, der også har fået et opholdsforbud, ikke længere komme i området.

– Det er nederen, at jeg ikke må gå der i et halvt år. Min ven bor ved Snellemark, og jeg plejer at være meget hjemme hos ham. Det kan jeg så ikke nu, siger han.

Han forstår ikke, hvorfor Bornholms Politi har givet ham opholdsforbuddet.

– Jeg synes, det er mærkeligt, at vi ikke må komme der, når det er et offentligt sted, hvor alle må være. De (politiet, red.) er meget efter os. Det virker som om, de ikke har noget at lave, siger han.

Siger stop til andre

Den 16-årige mener ikke, han selv har gjort noget, der retfærdiggør et halvt års opholdsforbud.

Han erkender dog, at der er nogen i gruppen, der har stået bag uro i området.

– Der er nogen, der har smadret noget og nogle gange kommer op at skændes med andre. For det meste siger jeg, at de skal stoppe. Så kommer politiet og siger, at vi andre også er med til det, fordi vi er der, siger han.

Ifølge den 16-årige var de mange unge, der kom i Snellemark Centret efter skoletid, fordi de kedede sig.

– Vi har ikke noget at lave. Der er nogen, der går til sport, men vi har ikke kunne lave så meget under corona. Der sker jo ikke noget, siger han.

Den 16-årige overvejer nu, om han vil klage over opholdsforbuddet eller acceptere, at han skal vente seks måneder, før han må komme i Snellemark igen.