En større gruppe unge fortsætter med at skabe uro: 'De er sendt lige op i armene til mig'

En større gruppe unge fortsætter med at skabe uro: 'De er sendt lige op i armene til mig'
Meny på Store Torv i Rønne har over flere måneder følt sig chikaneret af en større gruppe unge. – Der er kun blevet værre med tiden, siger Meny-købmand, Susanne Wridt. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 11. JUN 2021 • 18:28
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
11. JUN 2021 • 18:28

OPHOLDSFORBUD

Tidligere på ugen skrev Tidende om en gruppe unge, der ifølge Bornholms Politi, har skabt uro i Rønne over flere måneder. Det har ført til, at politiet har udstedt opholdsforbud til fire af dem, så de ikke må opholde sig i området ved Snellemark og Snellemark Centret det næste halve år.

Ansatte i Snellemark Centret fortalte i onsdags til Tidende, at politiets tilstedeværelse og ageren i sagen har gjort en betydelig forskel.

Nu viser det sig, at gruppen af unge stadig skaber uro andre steder i Rønne, da de i stedet opholder sig i området ved Store Torv, nærmere bestemt Meny. Det fortæller Meny-købmand Susanne Wridt, der også før opholdsforbuddet jævnligt fik besøg af gruppen i sin dagligvarebutik.

– Det er blevet værre nu. Efter opholdsforbuddet er de et eller andet sted bare sendt lige op i armene på mig, siger Susanne Wridt og fortsætter:

– Men det er ikke noget nystartet problem. Vi startede med at lægge mærke til det i november sidste år, og så er det bare eskaleret derfra. Lige nu er det klart på sit værste.

"Vi ses igen i morgen"

Ifølge Susanne Wridt er der ingen problemer, hvis de unge kommer to og to, men når de kommer i flok, så ved hun, der bliver ballade.

– Det er faktisk lidt voldsomt. Det er som om, deres eneste formål er at gøre folk utrygge og være så ubehagelige som mulig. De er meget provokerende og nærmest truende, siger hun og forklarer, at lige for tiden er det nærmest dagligt, de kommer i butikken enten om eftermiddagen eller om aftenen.

Susanne Wridt fortæller om episoder, hvor de har stjålet varer, ændret på prisskilte, overtrådt coronarestriktioner og råbt efter hende.

– Hvis jeg ikke er i butikken, så råber de mit navn udover det hele, siger hun.

– Og når jeg beder dem om at gå, siger de bare "Vi ses igen i morgen".

I starten tog hun det ikke helt så tungt, men nu er det kommet dertil, hvor hun melder alt til politiet.

– Det bliver jeg simpelthen nødt til. Uanset om det er småt eller stort, for politiet bliver nødt til at finde ud af, der er et problem. Det er ikke kun nede i Snellemark Centret, men også heroppe på torvet, siger Susanne Wridt.

Derudover har hun sat ekstra overvågning op ved udgangen.

– Det har jeg gjort for at kunne tjekke, at de ikke slæber det halve af butikken med ud, når de går igen.

Utrygge medarbejdere

Ifølge Susanne Wridt går uroen, som de unge skaber, ikke bare udover hende, men også hendes medarbejdere og kunder.

– Jeg har nogle medarbejdere, som efterhånden er rimelig utrygge. Det kan være ubehageligt for dem at lukke, for når de går ud på parkeringspladsen om aften, ved de ikke altid, hvad der venter dem. Det skal ikke forstås sådan, at jeg tror, gruppen gør noget rent fysisk, men mere at medarbejderne føler sig truet af dem, siger hun.

Samme utryghed gælder for nogle af kunderne.

– Det er mest i køerne, hvor gruppen slet ikke tager hensyn. De holder ikke afstand og lader mundbindet sidde på hagen, bare for at provokere, fortæller Susanne Wridt.

I Rønne Handelsstandsforening er man også blevet gjort opmærksom på den uro gruppen skaber i byen.

Ifølge formand Jan Bidstrup har man primært hørt om uroen fra Bornholmer Centret og Snellemark Centret. Ingen af de mindre butikker i byen har oplevet noget, så vidt han ved.

– Det er klart nok, at hvis de forbydes at færdes i Snellemark Centret og stadig gerne vil forsamles andre steder i byen, så er Bornholmer Centret det næste, siger han.

– I foreningen kan vi ikke gøre så meget andet end at følge det tæt. Det er en opgave for myndighederne at få styr på, og lige nu er politiet allerede på sagen. Men hvis det spreder sig yderligere, skal vi være opmærksomme på at give beskeden videre til myndighederne.