Ny aftale giver lavere elpris

NYHED | 16. JUL 2024 • 07:58
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
16. JUL 2024 • 07:58

Da Bornholms Energi & Forsyning indførte en ny aftale for fast pris på el, faldt prisen.

Prisen på el i Bornholms Energi & Forsynings nye aftale med en fast pris er lavere end i den gamle. Det viser en opgørelse fra det kommunale forsyningsselskab. Aftalen Måneds Energi erstattede Det Enkle Valg den 1. juli. Samtidig faldt priserne, og det svarede til forventningen på Skansevej i Rønne.

Den største forskel på de to aftaler er ifølge selskabet, at hvor prisen i den gamle aftale blev fastsat for tre måneder ad gangen, bliver den i den nye kun fastsat for den kommende måned. Det er lige præcis det, der gør, at prisen nu kan sættes ned fra 0,97 kroner til 0,80 kroner per kilowatttime , forklarer Beof.

Når Beof køber strøm til kunder med fast pris, sker det, før strømmen reelt skal bruges. Derfor vurderer energiselskabet, hvor meget strøm bornholmerne på fast pris skal bruge og handler ind efter dette. Indkøbet er dermed forbundet med en risiko for at købe for meget eller for lidt og til en dårligere markedspris. Jo længere en periode, der skal indkøbes strøm til, desto større en risiko løbes der, og jo højere en pris tager Beof for at sikre en risikoafdækning.

– Vi kan se, at det, vi forventede, rent faktisk sker, nemlig, at vores nye fastprisaftale er væsentligt billigere end den gamle. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, især på vores kunders vegne, men sørme også på vores egne, for vi vil jo helst have en så lille risiko som muligt, så vi kan levere en så sikker og billig forsyning til bornholmerne som muligt, siger direktør Claus Andersen i en pressemeddelse.

Det dog stadig billigere at være på den variable aftale, Time Energi, hvor prisen varierer time for time.

– Vi kan se, at det allerbilligste for vores kunder fortsat er at være på en aftale med variabel pris. Her sparer bornholmerne yderligere 20-30 øre sammenlignet med den faste elaftale, siger Claus Andersen.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT