Alle får en ny elaftale med Beof

Alle får en ny elaftale med Beof
Bornholms Energi & Forsynings elaftaler får nye navne, og der bliver også justeret lidt på indholdet. Illustration: Beof
NYHED | 30. MAJ 2024 • 06:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
30. MAJ 2024 • 06:00

Bornholms Energi & Forsyning indfører nye aftaler med alle elkunder. Samtidig lancerer selskabet en pulje, der skal støtte lokale initiativer.

Er man elkunde i Beof – Bornholms Energi & Forsyning, får man 1. juli en ny aftale med forsyningsselskabet. Indholdet minder om de nuværende aftaler, men med flere små justeringer. Ideen er, at aftalerne bliver mere tidssvarende og nemmere at forstå for kunderne.

– Vi vil gerne gøre det mere enkelt for vores kunder at forstå, hvad de forskellige elaftaler indeholder, derfor har vi justeret lidt på indholdet og givet dem nye navne, siger afdelingschef for Kunder og Kommunikation Tania Schrøder Thøgersen i en pressemeddelelse.

De eksisterende aftaler med henholdsvis variabel og fast elpris får nye navne og justeres. Den variable kommer til at hedde Time Energi, fordi kundernes pris varierer time for time, og den med fast pris skifter navn til Måneds Energi, da elprisen er fast en måned ad gangen. I Time Energi justerer Beof det såkaldte spottillæg nedad, og i Måneds Energi blive prisen fastsat hver måned, hvor den i dag fastsættes for tre måneder ad gangen.

– For at kunne tilbyde vores kunder en fast elpris, køber vi strømmen løbende i perioden, inden den bliver brugt. Det betyder, at vi løber en risiko, når vi køber el. Vi risikerer både at indkøbe for meget og til for høj en pris. Når vi gør perioden kortere, bliver vores risici markant mindre, og det kommer vores kunder til gode. Vi forventer, at det kommer til at betyde lavere priser for de af vores kunder, der fortsat vil have en fast pris, forklarer Tania Schrøder Thøgersen.

Over tid forventer selskabet dog at kunne tilbyde de bedste priser med Time Energi.

Bidrag til Bornholm

Samtidig lancerer Beof en tredje elaftale, Samlet Energi, der er for privatkunder med flere forbrugssteder, for eksempel et sommerhus eller en pendlerbolig. De vil fremover kunne samle alle elregninger på én opkrævning.

Som kunde er man automatisk med til at bidrage til en nyoprettet udlodningspulje, som Beof vil bruge til at støtte miljøet samt idræts- og kulturlivet på Bornholm. Man får også indflydelse på, hvem der skal have penge fra puljen. Direktør Claus M. Andersen fortæller, at puljen er et eksempel på, at forsyningsselskabet gerne vil bidrage til at gøre Bornholm til et endnu bedre sted at bo og være.

Den nye pulje udlodder en halv million kroner hvert år, og elkunderne skal stemme fire gange om året. Selskabet støtter allerede fritids- og foreningslivet på Bornholm. Det nye er, at elkunder får indflydelse på, hvilke initiativer der skal have en hjælpende hånd.

 


 


Som elkunde hos Bornholms Energi & Forsyning kan man fra 1. juli vælge mellem tre forskellige aftaler. Foto: Beof

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT