Værtshus har fået scene i den 'hemmelige' gårdhave

Værtshus har fået scene i den 'hemmelige' gårdhave
10 koncerter regner Preben Andersen med i første omgang at arrangere på den nye scene. Foto. Berit Hvassum
VEST | Onsdag 21. april 2021 • 17:48
VEST | Onsdag 21. april 2021 • 17:48

GENÅBNING

– Vi glæder os til at komme i gang, nu skal vi ha' nogle penge på kontoen, siger Preben Andersen her i gårdhaven til Café Lille Per ved Lille Torv i Rønne.

Altså, i én af gårdhaverne, for han og fru Sabine, som også har Café 18 og den irske pub O'Malley i byen, har skam ikke ligget på den lade side under corona-nedlukningen, som har suget penge ud af bankkontoen.

Han viser igennem gårdhaven, som der er umiddelbar adgang til fra selve værtshuset, og nede i hjørnet er der en åbning bag hvilken, der gemmer sig – jo, sørme så! – en ny gårdhave. Og den er faktisk endnu større end den første.

Hidtil har den mest været et område fuld af ukrudt og biodiversitet, men nu er den ryddet, her er sat borde op på de fem ton småsten, som udgør underlaget, her er et hjørne med et banner, som reklamerer for en whiskey – "her drikker man kun irish coffee", ler Preben Andersen – her er en nybygget bar, her er parasoller og en ganske stor ligeledes nybygget scene.

Her kan være 100 gæster til fest.

– Vi vil i første omgang lave omkring 10 koncerter hernede med live-musik. Vi har allerede en aftale med Heat-Makers og Søn for Mor og også et par andre. Det bliver med fri entré, og der vil være musik i tidsrummet mellem klokken 18 og 21, siger Preben Andersen.

– Og i juni kommer der en stor teltdug, så musikerne kan stå i tørvejr, hvis det skulle dryppe lidt.

Her står også en grill.

– Så kan vi lave en lille pattegris eller nogle pølser, siger han.

– Øl og pølser hører jo sammen.

Skibslak

Inde i selve Café Lille Per er der også sat i stand, så nu kan gæsterne bare myldre ind. Der er blevet malet, borde og bardisk har fået en gang skibslak, der er gjort totalt hovedrent.

– Vi har været i de mindste kroge med tandbørsten, smiler Preben Andersen.

Bordbestillingerne til de tre steder går strygende.

– Vores borde på O'Malley er udsolgt både fredag og lørdag, siger han.

– Men det havde jeg nu også forventet. Og så håber jeg, at myndighederne snart dropper den regel med, at man skal bestille bord 30 minutter, inden man kommer. Det giver ingen mening på et værtshus.

FÅ ABONNEMENT