Generalforsamling gik online: 'Vi har sjældent stået stærkere'

Generalforsamling gik online: 'Vi har sjældent stået stærkere'
Nyker Borgerforening holdt generalforsamling online. Her ses formand Mathias Landberg-Krarup med sønnen, Norman, på skødet, inden mødet for alvor gik i gang. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. MAR 2021 • 11:01
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
25. MAR 2021 • 11:01

LOKALSAMFUND

– Nyker har sjældent stået stærkere – husene bliver revet væk, der er gang i idrætsforeningen, skolen har fuldtegnede klasser, og vi er den del af klyngesamarbejdet, som har fået tilsagn om tilskud på 4,5 millioner kroner og håber på fem millioner mere.

Corona eller ej, Mattias Landberg-Krarup, havde taget de positive briller på, da han aflagde beretning ved generalforsamlingen i Nyker Borgerforening. Han nævnte, at man i Nyker kan se frem til, at Morten Svendsens Have får et løft i kraft af den store bevilling til 4-Kløver-Klyngens projekt "Vi mødes i det grønne". Man håber også på at få etableret en sti rundt om byen, og så kommer der også et shelter udenfor byen.

– Disse tiltag bliver noget for dem, der bor her i området, fremhævede Mattias Landberg-Krarup.

15 deltagere

Foreningens formand sad hjemme foran sin egen computer. Det samme gjorde de øvrige 14 deltagere i mødet. I Nyker valgte man nemlig at gå online for at få holdt generalforsamlingen.

– Vi vurderede, at vi ville blive mere end 10 deltagere, så vi ikke kunne samles fysisk. Det er vi også, konstaterede Mattias Landberg-Krarup.

Coronarestriktionerne medførte mange aflysninger i den ellers aktive borgerforening. Nogle aktiviteter blev gennemført med alternative løsninger. Det gjaldt halloween og juleudsmykningen, hvor man blandt andet havde lavet hvad man selv betegnede som en flot udsmykning af den nye servicebygning i byen. Men det syntes man ikke om i kommunen, så der gik kun to dage, så var julelysene taget ned, fortalte formanden.

– Vi prøver igen til jul...

I disse dage kan man nyde det seneste tiltag. Byen er påskepyntet takket være et samarbejde mellem borgerforening, skole og børnehaver.

Ny byfest på vej

– Vi glæder os til, at vi kan mødes igen og lave arrangementer. Vi håber, at vi kan giver jer nogle gode oplevelser. Noget, der gør os glade og stolte over at bo i Nyker, sagde formanden.

Borgerforeningen håber hurtigt at kunne genoptage fællesspisningerne, og man håber også at kunne lave en sankthansfest i år.

– Vi har et tæt samarbejde med idrætsforeningen om et byarrangement. Det skal være en aktivitet af en vis størrelse, dog ikke som Store Legedag, men noget, som kan gøre det ud for en byfest.

Mattias Landberg-Krarup understregede, at det dog først bliver i sommeren 2022.

Nyker Borgerforening havde et underskud på 3.705 kroner sidste år, men har dog en pæn formue at stå imod med.

Ny i bestyrelsen

Ane Falk blev nyvalgt til bestyrelsen, hvor hun afløser Birgitte Sommergård Larsen. Mattias Landberg-Krarup og Vibeke Rømer Brandt blev genvalgt til bestyrelsen, mens Kasper Monrad og Gitte Hansen er nye suppleanter.

 

75

Nyker Borgerforenings kasserer, Birgitte Sommergård Larsen, trådte ud af bestyrelsen og benyttede lejligheden til at gøre status over medlemstallet. Det er faldet til 75 medlemmer ved udgangen af 2020.

– Vi var 129 medlemmer, da jeg kom i bestyrelsen for seks år siden, sagde hun.

Borgerforeningen er i gang med forskellige tiltag til at øge medlemstallet.

Generalforsamlingen vedtog uændret kontingent – 75 kroner om året for enkeltpersoner og 125 kroner for husstande.