Fodboldklubber skal drøfte kunstgræsbane i Rønne
Fodboldspillerne er glade for kunstgræsbanen, som gør det muligt med fodbold året rundt, og idrættens videns- og kompetenceråd vurderer også, at behovet er der. Foto: Berit Hvassum

21. APR 2021 • 11:04VEST • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Fodboldklubber skal drøfte kunstgræsbane i Rønne

IDRÆT

Idrættens videns- og kompetenceråd (IVK) vurderer, at der er behov for en kunstgræsbane i Rønne. IVK anbefaler, at DBU Bornholm indgår i dialog med fodboldklubberne på Bornholm med henblik på at finde en løsningsmodel for kunstgræsbanen.

Sådan står der at læse i referatet fra rådets seneste møde. IVK har dermed lagt sig tæt op ad holdningen i job-, udviklings-og fritidsudvalget, hvor formanden, Erik Lund Hansen (S) udtalte:

"Måske kunne man godt kræve af DBU, at de går lidt mere aktivt ind i det sammen med klubberne".

I job-, udviklings-og fritidsudvalget lægger man også vægt på, at kommunens rolle bør ses i en større sammenhæng og tænkes sammen med den kommende kunstgræsbane i Nexø.

Sagen handler om, at DBU Bornholm har anmodet Bornholms Regionskommune om at overtage den daglige drift og vedligeholdelse af kunstgræsbanen på Rønne Stadion Nord. Det har man i kommunen anslået vil koste 175.000 kroner om året. Dertil kommer 50.000 kroner til akut vedligeholdelse og en komplet udskiftning af den efterhånden godt slidte bane inden for to-tre år, hvilket vurderes at koste cirka to millioner kroner.

Bane fra 2011

DBU Bornholm har siden 2015 ejet og drevet banen, der blev etableret i 2011 og oprindeligt tilhørte selskabet Bornholms Sports- og Kulturcenter, som indtil dets konkurs var tæt knyttet til fodboldunionens lokalafdeling.

DBU Bornholm ser det ikke længere muligt at står for driften af kunstgræsbanen. DBU Bornholm vurderer ikke at have den fornødne viden og mandskab med rette kompetencer til at vedligeholde banen. Men man slår også fast, at der er brug for banen.

Med IVK’s indstilling til sagen skal fodboldklubberne nu tage en runde om, hvad man kan byde ind med for at bevare banen, inden politikerne i juni ventes at skulle afgøre, om kunstgræsbanen skal overdrages til kommunen.

Idrættens videns- og kompetenceråd er nedsat af kommunen som et rådgivende organ indenfor idrætsområdet. I rådet sidder en bred repræsentation af idrætten på Bornholm.
Cykelsatsning bærer frugt
12. MAJ 2021 • 12:25

Cykelsatsning bærer frugt

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads
12. MAJ 2021 • 11:57 • GRATIS

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads

2834 personer blev tirsdag lyntestet
12. MAJ 2021 • 11:50 • GRATIS

2834 personer blev tirsdag lyntestet

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.