Fejlen på Express 5 er fundet

Fejlen på Express 5 er fundet
NYHED | 20. SEP 2023 • 14:03
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED
20. SEP 2023 • 14:03

Eksperter mener nu at have fundet den fejl på Express 5's motor, som har forårsaget adskillige forsinkelser de seneste uger.

Motoren skal nu skilles ad, og der er reservedele på vej, oplyser Bornholmslinjen.

"Fejlen blev fundet ved at sende et kamera dybt ind i motoren i rørføringer omkring den turbolader, som ikke ville virke som ønsket. Kameraet fandt et rør, som på en eller anden måde har løsnet sig, så turboladeren ikke har fået den luft, som en turbo skal bruge for at komme i omdrejninger", skriver rederiets pr- og kommunikationschef, Jesper Maack, der samtidig tilføjer:

"Reparationen skal foretages i det inderste af motoren, så der skal skilles en del ad for at komme frem til problemet. Derfor skal hele dagen i dag bruges på at skille motoren ad. Imens er reservedele på vej, som skal bruges, når motoren efter planen igen skal samles i morgen."

Express 1 tager alle torsdagens sejladser, så de finske motoreksperter kan arbejde uforstyrret, lyder det fra rederiet.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Mandagens anbefaling er nem. Efter kl. 06 er prisen stabil resten af dagen på omkring 2,50 kr./kWh alt inkl., hvis du altså lige springer kogespidsen (17-21) over. Læg mærke til, at kogespidsen langsomt nærmer sig 4,00 kr./kWh. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.15.

Bornholms energi og forsyning