BAT søger med lys og lygte efter flere chauffører

BAT søger med lys og lygte efter flere chauffører
To dobbelture fra Rønne Havn og Gudhjem måtte torsdag aflyses. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2022 • 10:04
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2022 • 10:04

BAT mangler chauffører, og torsdag resulterede det i aflyste ture. Det er et stort puslespil at få det til at gå op, når man er så udfordret på personalemangel, lyder det fra BAT.


Torsdag var BAT nødsaget til at aflyse flere ture grundet manglende chauffører.

To dobbelture fra Rønne Havn og Gudhjem blev aflyst, og det er umiddelbart første gang, man er blevet tvunget til det. I hvert fald kan trafikchef hos BAT Kim Kock-Hansen ikke huske, at det skulle være sket før.

– Jeg mener, at det er uden fortilfælde herovre, at vi har måttet lade ture udgå. Men når jeg snakker med mine kolleger i branchen, så har de dagligt problemer med, at der er ture, der må aflyses, siger han.

Det er et generelt problem, at der mangler chauffører i branchen, og udfordringerne har sådan set været der længe, fortæller trafikchefen. Men indtil nu har man løst det ved at være kreativ i planlægningen.

– Det er normalt, at vi er udfordret med at få vagterne til at hænge sammen i august og september måned. Det plejer vi at løse ved at lade nogle af vores eksterne vognmænd køre nogle vagter. Det har vi gjort i årevis og har altid kunne lykkes med det. Men lige i dag, manglede vi vores egne folk, og de eksterne vognmænd kunne heller ikke køre for os, lyder det fra Kim Kock-Hansen.

– Vores egne chauffører har virkelig knoklet for at få dækket de huller, der er, og alle har ligget vandret for at få det til at gå op.

Leder med lys og lygte

I øjeblikket er der rigtig mange skolerejser og krydstogter på Bornholm, hvilket betyder, at der er ekstra travlt for buschaufførerne. Og når der i forvejen er mangel på chauffører, er det svært at få tingene til at gå op, fortæller Kim Kock-Hansen.

Man gør derfor også alt for at lede efter flere chauffører.

– Vi søger med lys og lygte efter flere kolleger, og jeg har også gennem længere tid haft en dialog med jobcenteret om, at vi kan få omskolet nogle til buschauffører. Vi gør, hvad vi kan, men næsten alle råber jo efter arbejdskraft i øjeblikket, siger trafikchefen for BAT.

Ved udgangen af september slutter højsæsonen for de eksterne vognmænd, og man vil derfor kunne trække lidt ekstra på dem, så man undgår flere aflysninger. Men skulle man ende i situationen igen, prøver man at planlægge det, så færrest muligt bliver ramt.

– Vi vil gøre alt for at undgå, at det sker i de travle perioder, men der er også nogle begrænsninger på, hvem der er til rådighed. Der er jo også nogle regler, der skal overholdes, så vi kan ikke bare sætte folk ind, hvor det passer os. Vi prøver at tage de ture, hvor der er færrest med, men det er et kæmpe puslespil, der skal gå op, siger Kim Kock-Hansen.

Det var rute 1 og 3 med afgange fra Rønne Havn og Gudhjem, der var ramt af aflysninger torsdag.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.