Lukkede sin vinbar – nu har han nye planer

Lukkede sin vinbar – nu har han nye planer
Jimmi Korsholm har tidligere haft både vinbar og holdt flere arrangementer i Listed. Sådan bliver det ikke helt i fremtiden, men der er 24. maj mulighed for at opleve 10 vine og 10 retter til et jubilæumsarrangement på Razapaz. Foto: Sarah Thun Kristensen
ERHVERV | 15. MAJ • 05:30
Af:
Martin Jensen
ERHVERV | 15. MAJ • 05:30

Igennem de seneste 10 år har Jimmi Korsholm solgt canadiske vine, og det skal fejres på Râzapâz, hvor de fejrer et femårigt samarbejde.

I flere år har Jimmi Korsholm holdt flere forskellige arrangementer på Bornholm. Det har både været med vinbar på Listed Havn, i Hummerhytten og hjemme på den 100 kvadratmeter store terrasse, som han har ved sit sommerhus i Listed.

Sidste år blev alle arrangementer aflyst på grund af, at hans far døde, og det ligner ikke, at umiddelbart kommer tilbage.

– Nej, det er jeg bange for, at det ikke gør. Fremadrettet vil jeg måske lave et event om året. Jeg må indrømme, at jeg nærmest har knoklet mig selv halvt ihjel, da der har været virkelig travlt i forretningen, fortæller Jimmi Korsholm og fortsætter:

– Imens at dele af vinimportørerne har det svært, sælger jeg mere, end jeg plejer. Det kan måske skyldes, at jeg importerer canadisk vin – og der kan der være en modsætning til det, der foregår i USA. Men jeg har også brug at holde fri, selvom jeg er taknemmelig for, at kunderne stadig tager imod min vin, mens andre har nedgang.

Nye tiltag

Jimmi Korsholm, der ejer Korsholm Vin, er uddannet sommelier, og dengang var det mere tiltænkt som en hobby.

Men han endte med at springe ud i det på fuldtid, da han hurtigt begyndte at afsætte de canadiske vine, han importerede.

Vinen bliver solgt til nogle af de bedste restauranter i Danmark, hvor der er 12 restauranter med michelinstjerner, der køber vinen.

Men siden han sidste år aflyste alle arrangementer i Listed, har han pønset på at lave flere nye tiltag på Bornholm – dog i noget mindre skala end tidligere.

– Jeg tænker at lave ét arrangement på terrassen om året, og så er det bare det. Desuden har jeg jo stadig vinlager på Listed Havn, og der går jeg og tænker på at åbne det på en gang i mellem. Det ville måske være fra klokken 14-17 en torsdag, men det er ikke noget bestemt endnu. Det kunne også ske efter aftale, men det er tiltænkt til, at man kan komme for at få en snak om vin og købe noget med. Men det vil blive åbnet, når der er overskud til det, siger Jimmi Korsholm.

Jubilæumsarrangementer

Det er dog ikke det eneste arrangement, som han laver. I anledning af at hans virksomhed Korsholm Vin har 10-års jubilæum laver han sammen med Râzapâz – der har femårs jubilæum – en aften med 10 vine og 10 retter på Râzapâz.

– Det bliver det, som hedder ’Winemakers dinner’. For der bliver kun serveret vin fra én producent, Henry of Pelham. Paul Steck, der er direktør hos dem, kommer også, hvor han fortæller om alle vinene, siger Jimmi Korsholm, som tilføjer, at det stadig er muligt at købe billetter til arrangementet, der foregår 24. maj.

Faktisk er det ikke blot på Râzapâz, hvor Korsholm Vin laver et jubilæumsarrangement. Det foregår også de to foregående dage i Odense og København.

– I København kommer det til at være på den canadiske ambassade med besøg af ambassadøren og forskellige canadiske vinproducenter. De kommer, fordi jeg i Danmark er den største importør af canadiske vine, siger Jimmi Korsholm.

Der kommer også et jubilæumsarrangement på terrassen i Listed, fortæller Jimmi Korsholm, som tilføjer, at de typiske gæster til sine arrangementer er lokale fra Listed og turister, og derfor vælger han at holde det igen i sommerferien.

En af grundene til, at han fortsætter med at holde arrangementerne, er, at han virkelig godt kan lide samtalen med slutforbrugeren.

– Der er forskel på præferencerne hos en sommelier og almindelige forbrugere. Og der er det virkelig fedt at få et andet aspekt ind i det, siger han.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT