Kajakklub får støtte til shelterprojekt

 Kajakklub får støtte til shelterprojekt
Gines Minde. Pr-foto
SYD ØST | Lørdag 6. februar 2021 • 11:39

FRITID

Nexø Kajakklub har fået 60.000 kr. fra Nordea-fonden til et nyt projektet Shelter Bornholm, der skal skabe flere primitive overnatningsmuligheder for inriggere, kajakroere, vandrere og cyklister langs kyststrækningen på Bornholm. Det skriver Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

– Støtten fra Nordea-fonden er alfa og omega. Den skal gå til at finansiere fremstilling og opsætning af 10 nye kystnære shelters, ét i Hammerhavn og de øvrige fordelt på nordøst- og sydkysten. Shelterne vil ligge i forbindelse med kyststien, så alle kan komme til dem, fortæller Hans Ketil, der er initiativtager og tovholder for projektet i Nexø Kajakklub.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.

– Det er Bornholms fire kajakklubber, der er gået sammen om og er initiativtagere til shelter-projektet, men shelterne stilles til rådighed for alle. Vi kan se der er et alment behov. Sidste år var første sæson med shelters på dele af kyststrækningen, og de er blevet brugt meget. 825 personer har overnattet i de syv eksisterende shelters. Brugerne kommer fra øen, resten af landet, og særligt Tyskland og Sverige. Der har været et vældigt pres på shelterne på grund af corona-krisen, og flere er gået forgæves. Der er flere, der bevæger sig ud i naturen, så vi tror på, at det er et behov, der vil vare ved, siger Hans Ketil.


Shelter ved Hammerhavn. Pr-foto

Han forventer, at de nye shelters kan blive taget i brug i 2022 med forbehold for en forlængelse. De nye shelters forventes opsat til næste år. Vi satser på 2022, men det kan godt være, at det først bliver i 2023.

– Vi har en ansøgning inde hos Kystdirektoratet nu, men tidligere erfaringer viser, at sagsbehandlingen kan tage op til 10 måneder, siger Hans Ketil. Han forventer, at mange danskere i år vil søge feriedestinationer indenlands, og at der derfor vil blive pres på de shelters, der allerede er på Bornholm. Disse er indtil videre gratis at låne og kræver ingen booking.

Lokalpuljen er på 30 mio. kroner og kan søges hele året rundt. Foreninger og andre nonprofit-organisationer kan søge op til 100.000 kr. i støtte, og i alt forventes det, at mere end 1.000 lokale projekter får støtte fra Lokalpuljen i 2021.

Nordea-fonden støtter fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter inden for sundhed, motion, natur og kultur. I 2021 har fonden særligt fokus på at støtte projekter, der har fokus på at få flere ud i det fri og får flere børn til at blomstre.

"Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er det vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere lokale foreninger og andre almennyttige organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje," siger Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden.

 


Om Nordea-fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. Heraf er 30 mio. kr. i Lokalpuljen øremærket lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur i alle egne af Danmark.

Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr. til fx foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Læs mere på www.nordeafonden.dk og få inden for 72 timer svar på, om det er relevant for jer at søge fonden om støtte.

Kilde: Nordea-fonden



FÅ ABONNEMENT